Şehirlerarası yolculuk yasak mı? Özel araçla seyahat yasak mı?

Şehirlerarası yolculuk yasak mı? Özel araçla seyahat yasak mı?

Kabine toplantısının ardından alınan yeni kararlar kapsamında Türkiye’de hafta içi her gün ve hafta sonu tamamıyla sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde özel araçla seyahat ve şehirlerarası yolculuklarda izin gerekecek.

Tüm Türkiye’de uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde özel araçla ya da otobüs, uçak, tren gibi ulaşım araçlarıyla şehirlerarası seyahat etmek isteyen vatandaşların izin alması gerekecek. İlgili yerlerden izin alınması durumunda sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde seyahat etmek mümkün olacak.

ŞEHİRLERARASI YOLCULUK YASAK MI?

Hayır, şehirlerarası yolculuk yasak değil. Sadece, hafta için akşam 21:00 ile sabah 05:00 saatleri arasında ve hafta sonu da Cuma akşamı 21:00’den pazartesi sabah 05:00’e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarında şehirlerarası seyahat edeceklerin izin belgesi alması gerekecek. Sokağa çıkma kısıtlaması olan saatlerin dışında şehirlerarası yolculuk yasak değil.

ÖZEL ARAÇLA SEYAHAT YASAK MI?

Hayır, özel araçla seyahat etmek yasak değil. Yine yukarıda belirttiğimiz gibi sokağa çıkma kısıtlaması olan saatlerde izin belgesi olanlar özel araçlarıyla seyahat edebilecek.

ŞEHİRLERARASI YOLCULUK YASAĞI GELECEK Mİ?

İddiaya göre 20 şehir için seyahat yasağı getirilmesi istendi. Ancak bu bilgi resmî değil. Şehirlerarası yolculuk yasağının getirilmesi istenen iller şöyle;

Edirne,
Adana,
Hatay,
Artvin,
Aydın,
Çanakkale,
Kırklareli,
Ordu,
Trabzon,
Tokat,
Zonguldak,
Mersin,
Osmaniye,
Samsun,
Muğla,
Bursa
İstanbul,
İzmir,
Ankara,
Kocaeli

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun bu kentler için kademeli olarak seyahat yasağı getirilmesini önerdiği iddia edildi.

sehirlerarasi-yolculuk-yasak-mi-ozel-aracla-seyahat-yasak-mii.jpg

SEYAHAT AÇIKLAMASI

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı sürelerde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi veya şehirlerarası seyahate çıkmamaları esastır.

Fakat; tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyenler, doktor raporuyla sevk olan ya da daha önceden alınmış doktor randevusu bulunan,

Kendisi ya da eşinin, ölen birinci derece yakınının veya kardeşinin cenazesine gitmek için ya da cenaze nakil işlemine refakat edecekler (en fazla 4 kişi),

Bulunduğu kentte son 5 gün içinde gelmiş olmakla birlikte kalacak yeri olmayarak ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başka belge, bilgi ile ibraz edenler),

Askerlik hizmetini bitirerek yerleşim yerlerine dönecekler,

Kamu ya da özelde günlük sözleşmeye davet yazısı bulunanlar,

Ceza infaz kurumlarından tahliye olanlar,

Vatandaşlar, yukarıda paylaşılan durumların varlığı durumunda İçişleri Bakanlığı’na ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden veya Valilik/Kaymakamlıklara direkt olarak Seyahat İzin Kurullarından izin almak şartıyla özel araçlarıyla seyahat edebilecektir.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN