Sevgi Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte biyografisi...

Sevgi Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte biyografisi...

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi'nde yer alan başörtülü Sevgi Kılıç'ın hayatı merak konusu oldu. Avukat olan Sevgi Kılıç, Beykoz CHP ilçe teşkilatında görev almıştı. İşte, merak edilen hayatı...

CHP'nin Temmuz 2020'de yapılan 'İktidar Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne (PM) seçilen isimler belli oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı listede kendine yer bulan Sevgi Kılıç, PM üyesi oldu. Listede yer alan isimler, bizzat Kılıçdaroğlu ve Oğuz Kaan Salıcı tarafından belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sevgi Kılıç'ın PM üyesi seçilmesini kast ederek sarf ettiği, "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz işte başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta böyle vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi artık aldatmıyor, geçti o işler" sözleri CHP kanadında tepkiye neden oldu.

SEVGİ KILIÇ'IN HAYAT HİKAYESİ

1993 yılında İstanbul'un Beykoz ilçesinde Çavuşbaşı semtinde dünyaya geldi. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Sevgi Kılıç'ın mesleği avukatlıktır.

CHP İstanbul Delegesi olan Sevgi Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 80 isme yer verdiği anahtar listede yer aldı.

89361641-219744779208512-2029278050258721690-n.jpg

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sevgi Kılıç'ın PM aday listesinde olmasıyla ilgili olarak, "31 Mart seçimlerinde meclis üyesi adayı olmuş ve iyi bir çalışma yürütmüştür. Kendisi Beykoz Çavuşbaşı'nda oturmaktadır ve şu an CHP Beykoz İlçe yönetiminde görev almaktadır. Kendisinin PM üyesi seçilmesi başörtülü olmasından dolayı değildir" değerlendirilmesinde bulundu.

ÖZEL YAŞAMI

1993 doğumlu olan Sevgi Kılıç, 2021 yılı itibarıyla 28 yaşındadır.

Doğduğu ve büyüdüğü İstanbul'un Beykoz ilçesi Çavuşbaşı semtinde ikamet etmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @avsevgikilic, Twitter'da @avsevgikilic kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN