Akşener'den Erdoğan'a tepki: Hakareti bırakıp kadınların güvenliğini sağla

Akşener'den Erdoğan'a tepki: Hakareti bırakıp kadınların güvenliğini sağla

İYİ Parti lideri Akşener, ‘vitrin mankeni’ sözleriyle tepki çeken Erdoğan’ı artan kadın cinayetleri üzerinden eleştirdi: Utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik "Vitrin mankeni gibi başörtülü kadınları yanına alarak vatandaşı kandırdı” ifadelerine tepki gösterdi.  

Türkiye’deki son zamanlarda artan kadın cinayetlerine değinerek, "Ülkemizde son 1 yılda, 386 kadın katledilmişken; çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla. Bu millet bu kirli zihniyetten artık bıktı" dedi.   

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ 

Erdoğan'ın cuma namazı çıkışında kullandığı 'vitrin mankeni' ifadesine sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Ne demek vitrin mankeni? Kendi partisinden olursa hiçbir sorun yok. Başka partiden olunca vitrin mankeni... Erdoğan, bütün başörtülü kadınlardan özür dilemeli" ifadelerine yer verdi. 

HEDEFTEKİ İSİMDEN TEPKİ: HAKARETİ ŞİDDETLE KINIYORUM 

Erdoğan’ın sözlerinin hedefinde yer alan CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç da tepkisini dile getirdi. 

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Kılıç, şu açıklamada bulundu: 

Sayın Ak Parti Genel Başkanının bana vitrin mankeni demek suretiyle biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum. 

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarından gelen bir Parti Meclisi Üyesi olarak bir kez daha söylüyorum; ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inanç, etnik köken, kılık kıyafet veya başka hiçbir ayrım olmadan kadınlar toplumun her alanında eşit haklara sahip olacak ve toplumsal barış sağlanacak. Sözümüz söz 

ERDOĞAN NE DEDİ?  

Erdoğan gazetecilere cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, "Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp milleti aldatma sürecini de bıraksın. Yanına 20 tane başörtülü koysan, artık senin kim olduğunu, ne olduğunu gayet iyi biliyorlar.  Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni getirip gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler" dedi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN