Gelecek Partisi'nden 'vitrin mankeni' tepkisi: Kendinizi meşrulaştırmak için kullanmayın!

Gelecek Partisi'nden 'vitrin mankeni' tepkisi: Kendinizi meşrulaştırmak için kullanmayın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtülü kadınlar için kullandığı 'vitrin mankeni' ifadesine bir tepki de Gelecek Partisi'nden geldi. Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösteren Gelecek Partisi Serkan Özcan "Kimse başörtülü kadınlarımızı, kendini meşrulaştırmak için kullanmaya yeltenmesin. Yine kimse başörtülü kadınlarımızın siyasette ve bürokraside edindiği yerleri kendi yanlışlarını gizlemek için de kullanmasın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtülü kadınlar için kullandığı 'vitrin mankeni' ifadesine tepki gösteren Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan "Kimse başörtülü kadınlarımızı, kendini meşrulaştırmak için kullanmaya yeltenmesin. Yine kimse başörtülü kadınlarımızın siyasette ve bürokraside edindiği yerleri kendi yanlışlarını gizlemek için de kullanmasın" dedi. 

ANKA'ya konuşan Özcan "Sayın Erdoğan, artık başörtüsü üzerinden toplumu kutuplaştırmak mümkün olmayacak. Kendisinin de vaktiyle iradesi ile çözülmüş bu sorunun bir daha yaşanmaması için CHP dahil tüm siyasi partilerin çabası çok değerlidir" diye konuştu.

Özcan'ın açıklamaları şöyle: 

"Sayın Erdoğan'ın sözlerinde bir doğru var; o da 'geçti o işler' ifadesi. Sayın Erdoğan, artık başörtüsü üzerinden toplumu kutuplaştırmak mümkün olmayacak. Kendisinin de vaktiyle iradesi ile çözülmüş bu sorunun bir daha yaşanmaması için CHP dahil tüm siyasi partilerin çabası çok değerlidir.

"EN BÜYÜK KOZUM DİYOR..."

Eğer bunu siyasi bir rant olarak görmüyorsa, bu çabayı desteklemesi gerekir ama Erdoğan niyet sorgulamasına girerek 'Başörtüsü benim en büyük kozum sizinle paylaşmam o kozu' diyor.

Başörtülü bir kadını, vitrin mankeni olarak tanımlaması ise çok acımasız. Toplumu her konuda ayrıştıran yaklaşımın başörtülüleri bile kendi içinde ayıracak noktaya gelmesi içine düştüğü zor durumun da bir göstergesi aslında.

"CHP'DEN GERİ KALIR YANI YOKTU"

Bir durum daha var ki o da Erdoğan’ın ortaklarının bu konudaki tutumu. Geçmişte MHP'nin de başörtüsü yasakçılığı konusunda CHP'den geri kalır yanı yoktu. CHP Genel Başkanı'nın başörtüsü konusundaki özeleştirisini duyduk ama MHP Genel Başkanı'ndan böyle bir özeleştiri ya da ileriye yönelik bir vaat duymadık.

Erdoğan niyet okuma işine giriştiyse önce ortaklarından başlayabilir. Kimse başörtülü kadınlarımızı, kendini meşrulaştırmak için kullanmaya yeltenmesin. Yine kimse başörtülü kadınlarımızın siyasette ve bürokraside edindiği yerleri kendi yanlışlarını gizlemek için de kullanmasın."

MUHALEFETTEN SERT TEPKİ

Cuma namazı çıkışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fikri Sağlar'ın 'türbanlı hakim' çıkışını değerlendirdiği sırada CHP'ye yüklendi, başörtülü kadınlar için 'vitrin mankeni' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor. Geçti o işler. Bugün parlamentoda başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görüyor musun bunları? Bak buralara kadar gelindi. Daha çok mesafeler alacağız ama sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarına ise CHP'den tepki gecikmedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a sert tepki göstererek özür çağrı yaptı: "Oturduğu koltukla millete, vatandaşa, başını açana, başını kapatana her türlü hakareti yapabiliyor. Ne demek ya vitrin mankeni? Kendi partisinden olursa hiçbir sorun yok, başka bir partiden olursa vitrin mankeni. Hangi mantıkla, hangi bilgiyle, hangi birikimle bunu söylüyor. Ben Erdoğan'ın bütün başörtülü kadınlardan özür dilemesini bekliyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi: "Sayın Erdoğan, ülkemizde son 1 yılda, 386 kadın katledilmişken; çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla. Bu millet bu kirli zihniyetten artık bıktı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN