Seyit Torun'dan İnce'nin 'Bunlar gizli Tayyipçi' sözlerine cevap: Bu itham haddi aşmaktır | Özel Röportajlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, KARAR TV ekranlarına konuk oldu. Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevaplayan Torun, canlı yayında CHP'den istifa eden Muharrem İnce'nin 'Bunlar gizli Tayyipçi' sözlerini de değerlendirdi: "CHP'nin her bir bireyi ve yöneticisi, içinde bulunduğumuz olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına yoğun bir mücadele veriyor. Böyle bir ithamda bulunmak, sadece haddini aşmaktır." Torun, CHP'li belediyelerin yaşadığı baskıları da tek tek anlattı.

MELEK GEDİK | KARAR

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, KARAR TV ekranlarına konuk oldu. 

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur sorularını cevaplayan Torun, CHP'li belediyelerin oy oranları için "Her bir belediye başkanımız oyunu artırmış. Buna paralel de belediye başkanlarımız kadar olmasa da Cumhuriyet Halk Partisi de oylarını artırmış. Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarında ciddi bir artış görünüyor" dedi. 

TORUN'DAN İNCE'YE SERT TEPKİ

CHP'den istifa eden Muharrem İnce'nin "Bunlar gizli Tayyipçi. Kripto Tayyipçi bunlar. CHP yönetiminin ayarlarını bozdum. Yüzde 30 alacağımı tahmin etmediler" sözlerine tepki gösteren Torun, şunları kaydetti:

"Bu zamana kadar tek adam yönetimine ve Cumhurbaşkanı'nın siyaset anlayışına karşı gösterdiğimiz mücadele ortada. Bu mücadeleyi verirken ve her alanda gösterirken böyle bir ithamda bulunmak, hiç kimsenin haddi değil. Bu söz, haddi aşan bir ifade. Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir bireyi ve yöneticisi, içinde bulunduğumuz olumsuzlukları ortadan kaldırmak, Türkiye'yi normalleştirmek, demokratikleştirmek ve adaleti tesis etmek adına yoğun bir mücadele veriyor. Bu mücadeleyi verirken kimi zaman yargılanıyor, kimi zaman milletvekilliği dahi düşürülüyor, kimi zaman her türlü olumsuzluğa muhatap oluyor. Bunları yaşarken böyle bir ithamda bulunmak, sadece haddi aşmak olarak ifade edilebilir."

"SÜREKLİ CHP'Yİ KONUŞMASININ HİÇBİR FAYDASI YOK"
 

İnce'nin yüzde 30 hatırlaması için de Torun, şöyle konuştu:
 

"Bakıldığında Sayın İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığında her birimiz maddi ve manevi, her türlü katkıyı sunduk. Her türlü desteği verdik, kampanyasına da her türlü katkıda bulunduk. Bugün 'Benim afişimi basmadılar, resmimi asmadılar' diyor fakat sadece kendi il ve ilçemdeki araçları gösterebilirim. Kendisinin görselleri adaylığından sonra her yerde gösterildi, değerlendirildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine destek, olağanüstü bir şekilde yapıldı. Seçim sonuçlarını o yüzden sadece kendisine yorması doğru değil. Şunu yanlış buluyorum; Sayın İnce kendi kararını vermiştir, CHP'den istifa edip yeni bir parti kurmak için yola çıkmıştır. Şimdi sürekli CHP'yi konuşmasının da hiçbir faydası yok."

"İNCE'NİN KULLANDIĞI DİL AYRIŞTIRICI"

İnce'nin kullandığı dilin ayrıştırıcı olduğunu vurgulayan Torun "CHP olarak kucaklaştırıcı bir dil oluşturuyoruz, bizim amacımız bütün demokrasi birleşenlerini, adalet ve özgürlük talebi olanları bir araya getirmek. Her zaman da ifade ettiğimiz gibi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi, yeniden inşa etmek ve bu ülkeyi normalleştirmek. Çünkü inanılmaz bir fay hattı açıldı, toplumda inanılmaz bir ötekileştirme var. Saha da görüyoruz, tasada, kaygıda bir olan bu millet artık ayrıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde Atatürkçü olmayan ve Atatürk ilkelerini benimsemeyen hiç kimsenin barınması mümkün değil. Fakat Atatürkçülüğü fotoğrafında, elbisesinde aramıyoruz."

"ÖYLE BİR BEKLENTİSİ OLABİLİR AMA..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Geçmişteki hiçbir aktör bugünkü CHP kadar kötü bir görüntü sergilemedi. İşte parçalanmaya başladılar" sözlerini de değerlendiren Torun "Cumhurbaşkanı'nın öyle bir beklentisi ve umudu olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi, çok güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Fakat, biz bir arkadaşımızı dahi kaybetmek istemeyiz. Ama bizimle olmak istemeyenlerin de kişisel tercihidir" dedi.

01-005.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir tiyatro çevirdiğini iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun "Bir algı yaratmaya çalışıyor ama fakat vatandaş her şeyin farkında. Bunların ne kadar israfçı olduğunu, bunların ne kadar hatalı yatırımlar yaptığını, şeffaf olmadıklarının ve bu ülkeyi bataklığa sürüklediklerinin farkında" dedi.

"DEVLET BANKALARI KREDİ VERMİYOR"

CHP'li belediyeler üzerinde inanılmaz bir baskı olduğunu iddia eden Torun, şunları söyledi:

"Mesela hibelerden faydalanamıyoruz. Ayrıştırıcı dillerini uygulamalarından da ortaya koyuyorlar. Bakanlıklardan belli yardımlar yapılıyor, bizim belediyelerimize bir lira dahi vermediklerini görüyoruz. Belediyelerimiz İller Bankası'ndan kredi almakta inanılmaz zorlanıyorlar. Kadro almakta zorlanıyorlar. Devlet bankalarından kredi koşulları uygun olmasına rağmen, maalesef devlet bankalarından kredi alamıyorlar. Ve müfettişler her gün başlarında.

"MASKE DAĞITAN BELEDİYE BAŞKANIMIZ YARGILANDI"

Yalova Belediye Başkanımız, çalışan personelinin yaptığı yolsuzluğu, bizzat kendisi tespit edip her yere suç duyurusunda bulundu. Görevini yerine getirdi, bizim belediye başkanımıza farklı dava açarak yargıladılar. Şu an aklandı ama hala görevine iade edilmiyor. Samsun'daki yolsuzluk ile ilgili belediye başkanını ise bir ifadeye çağırmıyorlar bile. Bu ne demek? Bu, çifte standart demek.

Bizim belediye başkanlarımız ile ilgili en ufak bir olayda, anında soruşturma başlatılıyor. Pandemi döneminde 'Maske dağıttı' diye yargılanan belediye başkanımız var. Vatandaşımızın yasal bağışlarına maalesef el konuldu. Ama kendi belediyeleri her şeyi yapabilme hakkına sahip. Ne yasa ne de başka bir şey tanıyorlar."

"BELEDİYELERİMİZ UÇUK, KAÇIK PROJELER YAPMIYOR"

Dışarıdan CHP'li belediyelerine yoğun bir ilgi olduğunu ve buralardan kredi aldıklarını belirten Torun "Bizim belediyelerimiz uçuk, kaçık Ankapark gibi projeler yapmıyor. Ya ulaşım ya da çevresel. Vatandaşın direkt sorunlarını çözecek projeler yapıyor. Yoksa Melih Gökçek'in çocukluk hayalini gerçekleştirmek, çocukluk travmasını atlatması için 750 milyon dolara bir Ankapark yapmıyor. Bugün çöp haline geldi, yazık değil mi bu milletin parasına?" ifadelerini kullandı.

"BİRÇOK YATIRIM YAPILMIŞ, FİNANSI YOK"
 

AK Parti'den devraldıkları belediyelerin borç içinde olduğunu vurgulayan Torun, şunları söyledi: 
 

"AKP'den alınan belediyeler, inanılmaz sorunlar yumağı içinde. Belediye başkanlarımız şu an bütçe disiplini sağlayarak en azından belediyeleri işler hale getirmeye çalışıyor. Personel yükü inanılmaz, borç yükü inanılmaz. Yanlış yapılan yatırımlar inanılmaz.  Adana'daki olay belli. Su kuyuları kurulmuş, ortada yok. Yatırım yapılmış, arkası yok. Birçok yatırım yapılmış, finansı yok. O kadar dramatik olaylarla karşı karşıyız ki... Belediyelerimiz bir- iki yıl içerisinde, bunları normalleştirip bir sisteme bağladı. Bundan sonra da hizmetlerini artırarak devam edecekler."

"HER BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ OYUNU ARTIRDI"

31 Mart'tan sonra CHP'li belediyelerin oylarında artış olduğunu söyleyen Torun "Büyük şehirlerimiz ile ilgili 2020 yılında bir anket yaptırmıştık. Geçen yıl yaptırdığımız ankette vatandaşın ilgisi her geçen gün artıyordu. Yine belediyelerimiz ve bağımsız kuruluşların anketlerine baktığımızda, her bir belediye başkanımız oyunu artırmış.

Buna paralel de belediye başkanları kadar olmasa da Cumhuriyet Halk Partisi de oylarını artırmış. Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarında ciddi bir artış görünüyor. Bu da belediyeler tarafından verilen hizmetten ne kadar memnun olunduğunun ispatı" dedi.

Seyit Torun'un açıklamaları:
 

"Belediyelerimiz esnafa, herkese maddi destek veriyor. Vatandaş, isyan etmiyorsa eğer bizim belediyelerimiz sayesinde. Ankara'dakiler, bizim belediyelerimize dua etsinler. Yoksa insanlar isyan halinde. Belediyelerimiz bir derece de olsa toplumu zor halinden kurtardı.
 

(Valilerin 'Erdoğan'ın Yanındayız' açıklaması) Bir siyasi partinin il başkanından daha fazla politikler. Bazıları tabii daha az politikler. İl başkanlarından daha fazla siyaset yapıyorlar. Bunu kabul etmek mümkün mü?
 

Ülkeyi yönetenler, vatandaşların sorunlarından bi haberler. Vatandaş, şu an erken seçimi bekliyor. Vatandaş ne kadar sussa da seçimlerde had bildirecek."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN