Sigara yasağı olan iller neresi? Sokak ve caddelerde sigara içene ceza

Sigara yasağı olan iller neresi? Sokak ve caddelerde sigara içene ceza

Koronavirüs vaka sayısının gün geçtikçe armasıyla birlikte bazı kentlerde sokak, cadde, park ve bahçelerde sigara içme yasağı getirildi. Sigara yasağı olan illerde sigara içen vatandaşlara maskeyi doğru şekilde takmadıkları için ceza kesiliyor.

Şu ana kadar 9 ilde sigara içme yasağı getirildi. Sokak, cadde, park ve bahçelerde sigara içenlerin maskelerini çıkarmayı bir hak olarak gördüğü belirtilirken, bunun önüne geçilmesi için bu kararın alındığı ifade edildi. Sigara yasağı olan illerde vatandaşa sigara yüzünden değil, maske takmama cezası verildiği belirtildi.

SİGARA YASAĞI OLAN İLLER NERESİ?

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele dâhilinde Ordu, Kahramanmaraş, Kastamonu, Giresun, Erzincan, Denizli, Kütahya, Sinop ve Muş'ta açık alanlarda, sokak ve caddelerde sigara içmek yasaklandı.

Muş'ta, Kovid-19 salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında, sokak, cadde, park ve bahçe, meydan gibi kamunun ortak kullanım alanlarında sigara ve benzeri tütün ürünlerinin içilmesi yasaklandı.

‘MASKE ÇIKARMANIN BAHANESİ’

Muş'ta park-bahçelerde, sokakta dolaşma kültürünün yaygın olduğunu ifade eden Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, sigara için vatandaşların, sigara içmeyi bir hak olarak görerek maskeyi indirdiğini vurgulayarak, bunu engellemeye matuf bir karar olduğunu belirtti.

Ana caddelerde yoğun insan trafiğinin olduğunu aktaran Gündüzöz, geç saatlere dek vatandaşların gezdiğini ifade ederek, maske kullanmaya insanların alıştığını; sosyal mesafeye alıştığını fakat arada sigara içen vatandaşların bu kuralları ihlal ettiğine işaret ederek, salgınla mücadele kapsamında kent genelinde sokaklarda, caddelerde, sigara içme yasağı getirdiklerini bildirdi.

sigara-yasagi-olan-iller-neresi-sokak-ve-caddelerde-sigara-icene-ceza.jpg

"YASAK DEĞİL, VESİLE"

Asıl hedeflerinin sigara yasağı koymak olmadığını, koronavirüsün bulaşmasını önlemek olduğunu kaydeden Vali Gündüzöz, bunun bir vesile olduğunu ve farkındalık yaratmaya yönelik bir karar olduğunu söyleyerek, maske takılmadığında cezai müeyyidenin uygulandığını, sigara içtiğinden dolayı vatandaşa ceza kesilmesinin söz konusu olmadığını anlattı.

BAKAN İŞARET ETMİŞTİ, K.MARAŞ VALİLİĞİ HAREKET GEÇTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Kovid-19 vakalarında artış yaşanan şehirler arasında saydığı Kahramanmaraş’ta, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından kentte sokak ve caddelerde sigara içme yasağı getirildiği bildirilmişti.

Valilikten yapılan açıklamada; Kovid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni bakımından yarattığı sosyal izolasyonu temin ile sosyal mesafeyi koruma, riski yönetmek ve yayılım hızını kontrol altında tutmak için Kahramanmaraş’ta alınan tedbirlere ek olarak salgınla mücadelede maske kullanımını zaafa uğrattığından dolayı cadde, meydan, park, sokak gibi kamu tarafından kullanılan ortak alanlarda sigara içilmesinin yasaklandığı açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN