Son dakika! İstanbul'da bir sigara yasağı daha...

Son dakika! İstanbul'da bir sigara yasağı daha...

Son dakika haberi! Koronavirüs tedbirleri kapsamında, İstanbul'da kurulan tüm pazar yerlerinde sigara içmek yasaklandı.

İstanbul'da koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında, tüm pazar yerlerinde sigara içilmesi yasaklandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Sevgili İstanbullular, maskenin doğru ve sürekli kullanımını temin amacıyla İstanbul genelinde tüm pazar yerlerinde sigara içilmesi yasaklanmıştır. #SağlıkİçinHepimizİçin kurallara uymak, vazgeçilmezdir."

İSTANBUL'DA SİGARA YASAĞI

İstanbul genelinde maske kullanımının doğru şekilde uygulanması amacıyla 125 sokak, 93 cadde, 84 meydan ve toplu taşıma araç duraklarında sigara içilmesi yasaklandı. Alınan kararı Vali Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından da duyurdu.

YASAĞA UYMAYANLARA PARA CEZASI

Valiliğin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İstanbul’da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında virüsün yayılımını önlenmek amacıyla İl Hıfzıssıhha Meclisimizin 102 numaralı kararı doğrultusunda;

Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren tüm İlimizde İlçe Hıfzıssıhha Kurulları Kararları ile belirlenecek, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içilmesinin yasaklanmasına) 39 İlçemizin ayrı ayrı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararları ile toplamda 125 sokak, 93 cadde ve 84 meydanda sigara içilmesi yasaklanmıştır.

İstanbul genelinde sigara yasağı getirilen sokak, cadde ve meydanların tam listesi Valiliğimiz internet sitesinde yayınlanmıştır.

Yasağa uymayanlar için 900 TL para cezası uygulanacaktır. Alınan tüm tedbirler; vatandaşlarımızın, ilimizin ve toplumumuzun sağlığını korumak içindir.

VALİ YERLİKAYA SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Alınan kararı Vali Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından da duyurdu. Yerlikaya şu ifadeleri kullandı;

“Kıymetli İstanbullular, maskemizi çıkartarak kendimizi ve başkasını riske atmayalım. 125 sokak, 93 cadde, 84 meydan ve Toplu taşıma duraklarında sigara içmek yasaklanmıştır. Maske, koronavirüs ile mücadelede hayati bir önem taşıyor!”

İSTANBUL'DA 125 SOKAKTA SİGARA YASAĞI

İçişleri Bakanlığı, dün 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle sokakta sigara içilmesini yasakladı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama ile İstanbul'da sigara içilmesi yasak 125 sokak, 93 cadde, 84 meydanın listesi paylaşıldı.

İstanbul.gov.tr adresinde İstanbul'da sigara içmenin yasak olduğu bölgeler belirlenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN