Sinovac'ın sitesi Türkiye'ye kapalı

Sinovac'ın sitesi Türkiye'ye kapalı

Türkiye'de onay verilen aşıları üreten Çinli Sinovac şirketinin internet sitesine Türkiye'den erişim sağlanamadığı ortaya çıktı. VPN kullanıldığı takdirde ise siteye girilebiliyor.

Türkiye'nin de aşı aldığı Çinli Sinovac şirketinin internet sitesine Türkiye'den erişim sağlanamıyor.

Kovid-19'a karşı Türkiye'de de kullanılan CoronaVac aşısını üreten Çinli Sinovac şirketinin sitesine Türkiye'den girilemiyor.

VPN İLE GİRİLEBİLİYOR

Şirketin sitesine girmek isteyenler “IP adresinizin bu web sitesini ziyaret etmesine izin verilmiyor!” yazısı iler karşılaşıyor.

VPN kullananlar ise siteye erişebiliyor.

"ÇOK İLGİNÇ BİR DURUMLA KARŞILAŞTIM"

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, söz konusu erişim engellemesini bugünkü köşesine taşıyarak şunları kaydetti:

"Türkiye’de aşıları yapılmaya başlanan Sinovac’ın internet sitesine girip, hem Türkiye’deki durumla ilgili neler duyurduklarını, hem de faz 3 çalışmaları yürütülen diğer ülkelerdeki (Endonezya ve Brezilya) son gelişmeleri öğrenmek istedim. Ancak çok ilginç bir durumla karşılaştım.

Sinovac, şu anda aşılarını uygulayan tek ülke olan Türkiye’ye sitesinin internet erişimini engellemişti.

Şaka yapmıyorum.

Sinovac’ın resmi internet sitesi olan Sinovac.com adresine girdiğiniz zaman karşınıza “Your ip is not allowed to visit this website” yazısı çıkıyordu.

Yani bu internet sitesi sizin ip adresinizin erişimine kapalıdır yanıtı veriliyordu.

(Yine bu firmaya ait olduğunu umduğum sinovacbio.com adresine girdiğim zaman ise firmanın Covid-19’a karşı aşı ürettiği ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Sadece R and D bölümünde corona aşısı üretme çalışmaları vardır diye tek satır var.)

En önemli ürünü şu anda sadece Türkiye’de kullanılan bir firma, internet adresini Türkiye’den erişime niye kapar?

Herhalde firmanın Türkiye distribütörü bir yanıt verecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN