DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'dan hükümete aşıda şeffaflık çağrısı

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'dan hükümete aşıda şeffaflık çağrısı

Hükümete aşı uygulaması konusunda şeffaflık çağrısında bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Herhangi bir istisnaya müsaade edilmeden uygulanmalıdır" dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, aşı uygulamaları hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Babacan, hükümete şeffaflık çağrısında bulunarak, "Sınırlı sayıda tedarik edilen aşı adil ve şeffaf bir şekilde dağıtılmalıdır. Aşılama; sağlık çalışanları, kronik hastalar, riskli yaş grubundakiler gibi öncelik kriterlerine uyularak, herhangi bir istisnaya müsaade edilmeden uygulanmalıdır" dedi.

KİMLER AŞI OLMUŞTU?

Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısının Türkiye gelmesiyle birlikte ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri aşı olmuştu. Bakan Koca'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Ankara Şehir Hastanesi'nde aşı olmuştu. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan aşılama sırasına göre aşı yapılmaması ise gündemde tartışma konusu olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Koca, siyasi parti liderlerine de aşı olarak vatandaşa örnek olma çağrısında bulunmuştu. Bu çağrıya ilk yanıt Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelmiş ve aşı olduğu görüntüleri paylaşmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de aşı olmuş ve sonrasında Bakan Koca'ya teşekkür etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise önce "Birkaç güne ben de aşı olacağım" açıklamasında bulunmuş fakat sonra açıklamasını değiştirmişti. Kılıçdaroğlu, yaptığı son açıklamada, "Aşılama için sıramı bekleyeceğim" diyerek, aşılamada önceliğin sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü bireylerde olduğunu hatırlatmıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da Kılıçdaroğlu ile aynı açıklamalarda bulunmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN