Sağlıkçı ya da 65 yaş üstü olmayan rektör korona aşısı oldu

Sağlıkçı ya da 65 yaş üstü olmayan rektör korona aşısı oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu koronavirüs aşısı oldu. Sağlıkçı ya da 65 yaş üstü olmayan Hacısalihoğlu'nun aşı olması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Türkiye'de toplu aşılama sürecinin başlamasının ardından tartışmalar da beraberinde geldi. Aşıda önceliğin verildiği sağlıkçıların dışında bazı kişilerin de aşılanması tepkilere neden oldu.

Aşılamanın başladığı ilk gün, henüz sağlık çalışanları bile aşı olmadan bazı AK Partili ve MHP'li milletvekilleri 'sağlıkçı' kontenjanından koronavirüs aşısı olmuştu. Bu tartışmalar bitmeden AK Parti MKYK üyelerinin de aşı olduğu iddia edilmişti.

Son olay ise tartışmaları bir kez daha alevlendirdi. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada koronavirüs aşısı olduğunu açıkladı. Sağlık personeli olmayan 56 yaşındaki Hacısalihoğlu'nun hangi sıfatla aşılandığı ise bilinmiyor.

PROF. DR. YAŞAR HACISALİHOĞLU KİMDİR?

Lisans Eğitimini 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Beşeri, Siyasi ve İktisadi Coğrafya alanında tamamladı. Yüksek Lisansının ilkini 1988'de İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsünde, İkincisini 1999 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Bölge Planlama alanında yaptı.

Doktorasını 1995 yılından İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamlayan Prof. Hacısalihoğlu, 2002 yılında Doçentlik, 2008 yılında ise Uluslararası İlişkiler alanında Profesör olmuştur.

Halen, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir. Aynı Üniversitenin Rektörü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin Dekanıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN