Sinovac'tan 'Türkiye'ye erişim engeli' açıklaması

Sinovac'tan 'Türkiye'ye erişim engeli' açıklaması

Türkiye'nin de aşı satın aldığı Çinli Sinovac şirketinin yetkilileri, internet sitelerinin neden Türkiye'ye erişime kapatıldığı sorusuna cevap verdi. Yetkililer "Birkaç gün önce Türkiye'den bilgisayar korsanlarının sitemize saldırması nedeniyle Türkiye'den erişimi engelledik. Web sayfamız Türkiye için tekrar açılmıştır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin koronavirüs aşısı aldığı Sinovac şirketi, internet sitesine Türkiye'den erişimleri engellemişti.

Web sitesine giriş yapmak isteyen kullanıcıları “IP adresinizin bu web sitesini ziyaret etmesine izin verilmiyor!” iletisi karşılıyor.

Türkiye'de aşılamanın başlamasının hemen ardından erişim engellemesi gelmesi tartışmalara neden olurken, son gelişmeleri öğrenmek isteyen vatandaşlar, şirketin şu anda aşılarını uygulayan tek ülke olan Türkiye’ye sitesinin internet erişimini engellemesinin nedenini sordu. 

Odatv’ye konuşan Sinovac şirketi yetkilileri, ‘Neden sadece Türkiye’ye erişim kapalı’ sorusuna şu yanıtı verdiler: 

"KORSANLARIN SALDIRISI NEDENİYLE ENGELLEDİK"

“Birkaç gün önce Türkiye'den bilgisayar korsanlarının sitemize saldırması nedeniyle Türkiye'den erişimi engelledik. Web sayfamız Türkiye için tekrar açılmıştır.”

Yetkililer Twitter kullanıcısı olan Ragıp Soylu'nun 30 Aralık tarihinde paylaştığı tweetlerini de hatırlattılar. 

Ragıp Soylu İngilizce olarak paylaştığı tweetlerinde sitenin hacklendiğini belirtmişti. Paylaşım şu şekildeydi:

“Tıpkı Türkiye Çin aşısının gelmesini beklerken, bazı Türk bilgisayar korsanları yapımcı Sinovac'ın web sitesini bozdu. Web sitesinin tüm bağlantılarında Uygur bayrakları var ve Çin Seddi'nde Cuma namazı dilek. Bir de şarkı var.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN