Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan askerlerin kimlikleri ve hikayeleri

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan askerlerin kimlikleri ve hikayeleri

Şırnak'ta denetleme görevine giderken helikopterin düşmesi soncu şehit olan askerlerin kimlikleri belli olu. Tümgeneral Aydoğan Aydın, albay ve yarbayların da aralarıda bulunduğu 13 askerin şehadeti Türkiye'yi yasa boğdu. Askerlerin kimlikleri ve hikayeleri haberimizde...

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve 3 dakika sonra düşen helikopterde bulunan 13 askerin kimlikleri açıklandı. TSK'nın Kato Dağı’nda terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonunu yöneten 23. Tümen Jandarma Sınır Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte tümende üst düzey görev yapan rütbeli subayların şehadeti Türkiye'yi yasa boğdu. Şehit düşen askererin kimlikleri şöyle:

EN ACI LİSTE

23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın,

Albay Oğuzhan Küçükdemir,

Albay Gökhan Peker,

Yarbay Songül Yakut,

Binbaşı Koray Onay,

Yüzbaşı İlker Acar,

Yüzbaşı Nuri Şener,

Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak,

Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş,

Başçavuş Mehmet Erdoğan,

Teknik Başçavuş Fevzi Kıral,

Uzman Çavuş Zeki Koç

Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal

ŞEHİT GENERAL TERÖRLE MÜCADELEDE ETKİN ROL ALDI

Şehit general Şırnak’ta ve son dönemde Kato Dağı bölgesinde terörle mücadelede önemli görevleri başarıyla yerine getirdi. Şehidin silah arkadaşları, Aydın'ı "Her bir mağaraya girdiklerinde bir çocuğun güzel bir şey yaptığında, başardığında mutlu olduğu gibi heyecanla telefon eder, bilgi verirdi. Heyecanını hiç yitirmemişti" diye anlatıyor. 

Aydın Kayseri Komando Tugay Komutanlığı yaparken, Cizre, Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin, İkiyakalar Dağı'nda terörle mücadelde aktif görev aldı. 

Silah arkadaşları onun mücadelesini ve vatan aşkını şöyle anlattı:

1997-1998 yıllarında Irak kuzeyindeki operasyonlar esnasında tim komutanıyken bir ara kendisinden ve timinden irtibat kesilmişti. Ümitlerin kesildiği anda timiyle çemberi yararak ve PKK’lıları etkisiz hale getirerek geri dönmüştü.

İkiyakalar Dağları bölgesinde 2015 yılında yürütülen operasyonların tamamında Tugayının birlikleri ile beraber kahramanca mücadele etti. Karda soğukta, yağmurda geçti hayatı. Hiç yılmadı, telefonda morali hep yüksekti. Onun tek derdi vardı vatandı. 

ŞEHİT İLKER ACAR 2 ÇOCUK BABASIYDI

Şehit Yüzbaşı İlker Acar Balıkesir’li olduğu öğrenildi. Acar’ın Karesi ilçesi Paşaalanı mahallesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Askeri yetkililer acılı haberi aileye verirken, çok sayıda Devlet erkanı da aileye başsağlığı için gitti. Şehit Yüzbaşı İlker Acar’ın babası Süleyman Acar’ın uzun yıllar önce kanser nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilirken, anne Nurdane Acar ise acı haberle yıkıldı. Şehidin 2 çocuk babası olduğu öğrenilirken, naaşının ise henüz ne zaman teslim edileceğinin netleşmediği belirtildi.

ŞEHİT YARBAY SONGÜL YAKUT İLK KADIN KOMUTANDI

Şehit Yarbay Songül Yakut Jandarma'nın ilk kadın komutanıydı. FETÖ'nün kurduğu Balyoz kumpasında uzun süre mücadele etmiş ve görevine geri dönmüştü. Küçük yaşta babası ölen şehit Yakut’un, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde oturan ana ocağına ateş düştü. Kızının şehit haberini öğrenen Sebahat Yakut, gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekiplerinin de müdahalede bulunduğu acılı anne kızının şehit olduğunu uzun süre kabullenemedi.

Ayrıntılar gelecek...

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN