SİT alanına yapılaşma iznine CHP'den tepki

SİT alanına yapılaşma iznine CHP'den tepki

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Sarıyer'deki SİT alanı ve Beşiktaş'taki askeri bölgenin yapılaşmaya açıldığını belirterek karara tepki gösterdi: Biraz vicdanlı davranın ve artık İstanbul'dan elinizi çekin.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Sarıyer'deki SİT alanı ve Beşiktaş'taki askeri alanın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi.

İstanbul Kemerburgaz'da rezerv yapı alanı ilan edilen binlerce metrekarelik alanda yapılaşma kararı alınmıştı. Bu gelişmenin ardından Sarıyer'deki SİT alanı ve Beşiktaş'taki askeri alan yapılaşmaya açıldı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu kararına tepki gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bypass edilerek kararın alındığını belirten Tekin, “İstanbul talan ve tahribatla karşı karşıya. Biraz vicdanlı davranın ve artık İstanbul'dan elinizi çekin” dedi. Tekin şunları söyledi:

“İBB, şiddetli bir depremin beklendiği kentte eylem planları üzerine çalışmalar yapıyor ama iktidarın İstanbul politikası değişmiyor: Rant. Çevre Bakanlığı iki ilçede daha plan değişikliğine gitti. Sarıyer'de doğal SİT alanı olan bir bölge ‘kontrolü kullanma' alanına dönüştürülerek yapılaşmaya açıldı. Beşiktaş'ta askeri lojmanların da içinde bulunduğu yaklaşık 14 dönüm kamu alanı, yapılan plan tadilatı ile ticaret, turizm ve konut alanına çevrildi. Yapılan işlemler kamunun yararına değildir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN