Yazlık villalar kışlığa dönüşüyor

Yazlık villalar kışlığa dönüşüyor

Pandeminin etkisi ile konut fiyatlarında rekor artışların yaşandığı ve artık sadece yazlık değil dört mevsimlik yaşam beldesi olan Bodrum’da yeni projeler yükseliyor. Bodrum’daki yazlıklar tadilat yapılarak ısıtma sistemleri ve hatta şömine kurularak kışın da yaşanacak hale getirilirken, yeni projeler dört mevsimlik tasarlanıyor.

DENİZHAN ERKOÇ | KARAR

Kovid-19 pandemisi ile birlikte büyük şehirlerden bahçeli yazlıklara yaşanan kaçışta Bodrum’daki emlak değerleri hızlı yükseldi. Yazlıklarını tadilat yaparak kışın da yaşanacak hale getirmek isteyenler ısıtma sistemleri kurdu. Zemin döşemelerini taştan parkeye çevirenler olduğu gibi soba, kombi, kalorifer ısıtmasıyla yetinmeyenler evlerine şömine dahi kurdu. Camlar ısı geçirmez çift camlı pencere sistemlerine dönüştürüldü. Bodrum’da artan dört mevsimlik konut ihtiyacını gören inşaat firmaları yeni projelerini de buna göre dizayn etti. Seba İnşaat’ın Bodrum’daki yeni projesi olan Seba Mare Gündoğan da sadece yazlık bir proje olarak değil dört mevsim yaşanacak şekilde tasarlandı. Satış süreci başlayan projenin tanıtımında sadece mavi bayraklı plajı değil aynı zamanda yerden ısıtma sistemi ile klimalı olması da vurgulanıyor.

Pandemi öncesi Bodrum’da konut fiyatlarının artış ortalaması yüzde 15 iken şimdi en az yüzde 30 civarında gerçekleşiyor. Yoğun konut talebi ve verimliliği gören inşaat firmaları yeni projelerde hızlı davranıyor. Seba Mare Gündoğan residence projesi Bodrum’un sakin koylarından biri olan Gündoğan’da kendine ait mavi bayraklı plajının kıyısında yükseliyor. 250 metre deniz cephesine sahip olan projede şehrin içinde ama şehirden tamamen izole bir yaşam vaat ediliyor. Seba İnşaat Satış Pazarlama ve Reklam Koordinatörü Lara Keçeli, Seba Mare Gündoğan’ın Bodrum’daki 15’inci konut projeleri olduğunu belirterek şunları söyledi: “1 Aralık 2020’de inşasına başladık. 30 Temmuz 2021’de tamamlanmasını planlıyoruz. 28 bin metrekare arazi üzerinde yükselen projemizde 20 bin metrekarelik alanı doğal açık alanlara ayırdık.

Kendisine ait mavi bayraklı plajının yanı sıra Seba Mera Gündoğan sadece yazlık olarak değil dört mevsim yaşanacak şekilde tasarladık. Yerden ısıtma ve klima sistemlerinin yer aldığı projede dairelere özel 24 saat restoran hizmeti, her daireye özel teras ve kat bahçesi projelendirdik.” Lara Keçeli, pandemi sonrası şekillenen yeni hayat anlayışına uygun projelendirilen Seba Mare Gündoğan’da 7/24 concierge hizmeti, çocuklar için sürekli hijyeni sağlanan oyun alanları, evcil hayvanlar için geniş ve yeşil bahçeler bulunduğunu vurguladı: “Projeye özel iki adet yarı olimpik havuz, spa ve Türk Hamamı, yüksek kalitede ekipman ile donatılmış fitness salonu, tenis kortu, yürüyüş pisti, sağlık odası, 24 saat hemşire hizmeti yer alıyor. Depolama alanları, kuru temizleme hizmeti, yetişkinler için lounge alanları da projemizde yer alan diğer özellikler.”

METREKARESİ 35 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Seba Mare Gündoğan 90 ile 245 metrekare arasında 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlanan 51 daireden oluşuyor. Projede yer alan; 1+1 daireler 90 ile 130, 2+1 daireler 90 ile 190, 3+1 daireler 225 ile 200 ve 4+1 daireler ise 230 ile 245 metre kare arasında değişen büyüklüklere sahip. Fiyatlar metrekare bazında 35 bin ila 50 bin TL arasında değişiyor. Proje Yalıkavak Marina’ya 9, Göltürkbükü’ne 11, Bodrum Merkez’e 25, Milas Havalimanı’na ise 50 kilometre mesafede yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN