Sivrice'deki deprem Doğanyol'u vurdu | 4 kişi öldü, çok sayıda bina çöktü

Sivrice'deki deprem Doğanyol'u vurdu | 4 kişi öldü, çok sayıda bina çöktü

Merkez üssü Elazığ Sivrice olan deprem, Malatya Doğanyol'ı da vurdu, 4 kişinin hayatını kaybettiği ilçede çok sayıda evde hasar oluştu. Günün aydınlanmasıyla ilçedeki hasarın boyutu ortaya çıktı. Depremden en çok Gökçe Mahallesi etkilendi.

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan depremin şiddetli hissedildiği Malatya Doğanyol'da bazı vatandaşlar, evleri güvenli olmadığı için gece dışarıda kalmayı tercih etti.

İlçe meydanında ve evlerinin önende ateş yakan vatandaşlar, günün aydınlanmasını bekledi. Günün aydınlanmasıyla ilçedeki hasarın boyutu ortaya çıktı. Depremden en çok Gökçe Mahallesi'nin etkilendiği görüldü.

20-01/25/basliksiz-1-1579934664.jpg

4 kişinin hayatını kaybettiği ilçede çok sayıda evde hasar oluştu.

İlçede AFAD ve yardım ekiplerinin çalışması devam ediyor.

Depremzede Mustafa Akın, depreme çarşı merkezinde yakalandığını söyledi.

20-01/25/basliksiz-1-1579934544.jpg

"3 KATLI EVİN YIKILDIĞINI GÖRDÜM"

Büyük bir gürültü duyduğunu anlatan Akın, "Şiddetli sarsıntı olunca eve koştum. Evin önüne geldiğimde karşımızdaki 3 katlı evin yıkıldığını gördüm. İçerdeki komşumuzu kurtarmak için herkes seferber olmuştu. Çok korktum. O an ölümle karşı karşıya olduğumu hissettim. Korkudan evimize giremediğimiz için geceyi dışarıda geçirdik" dedi.

20-01/25/basliksiz-1-1579934679.jpg

"HİÇ BÖYLE ŞİDDETLİ OLMAMIŞTI"

Depremzede Nihal Akın ise çok korktuğunu belirterek, "Evdeydik, sallandık. Hepimiz kendimizi dışarı attık, sabaha kadar ateş yaktık, dışarıda oturduk. Depremde komşularımız hayatını kaybetti. Daha önce de deprem yaşamıştım ama böyle şiddetli olmamıştı. Eve girmeye de korkuyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlardan Osman Kutlu, depreme evde su içmek isterken yakalandığını anlatarak, "Sallanmaya başladık ve dua etmeye başladım. Sonra dışarı çıktık. Geceden bu yana ateşin önündeyiz. Depremde hayatını kaybederler oldu, Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

MALATYA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN