Son dakika! 2020'de memur ve emekliler ne kadar zam alacak? | Ne kadar enflasyon farkı ödenecek?

Son dakika! 2020'de memur ve emekliler ne kadar zam alacak? | Ne kadar enflasyon farkı ödenecek?

Enflasyon 2019'u çift hane kapattı, yıllık bazda enflasyon yüzde 11,84 oldu. 2019 enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli oldu. Yüzde 1,5'lik enflasyon farkının eklenmesiyle memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin maaş ve aylık artışı yüzde 5,5'e çıktı.

2019 enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli oldu. SGK ve BAĞKUR emeklileri yüzde 6.5, memur ve memur emeklileri ise yüzde 1.5 enflasyon farkı oranında zam alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) geçen yılın ikinci yarısında yaklaşık yüzde 6,5 arttı. 

YÜZDE 5'LİK ZAM AŞILDI

Böylece 6 aylık dönemde, geçen yılın ikinci yarısında toplu sözleşme kapsamında yapılan yüzde 5'lik zam aşıldı. Bu nedenle yaklaşık yüzde 1,5'lik enflasyon farkı ödenmesi durumu ortaya çıktı.

Bu yılın ilk yarısında uygulanacak toplu sözleşme hükmü doğrultusunda memur maaşlarına yüzde 4 artış yapılması öngörülüyordu. Buna yüzde 1,5'lik enflasyon farkının eklenmesiyle memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin maaş ve aylık artışı yüzde 5,5'e çıktı.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN YÜZDE 6,5

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Ocak'ta alacak.

Bu arada SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında artacak. Bu oran yaklaşık yüzde 6,5'e karşılık geliyor.

2019 ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2019 yılı aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,74, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,84 arttı.

Yıllık artış ekonomik programda hedeflenen yüzde 12'nin altında kaldı. ÜFE'de ise aylık yüzde 0,69 yıllık ise yüzde 7,36 artış oldu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN