Son dakika! ABD'den Doğu Akdeniz çağrısı: Türkiye ile Yunanistan kısa sürede görüşmeli

Son dakika! ABD'den Doğu Akdeniz çağrısı: Türkiye ile Yunanistan kısa sürede görüşmeli

Son dakika haberi... Doğu Akdeniz'deki gerginliğin azaltılması için çağrı yapan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo "Onlara bu konuda görüşmelere en kısa süre içinde başlanması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Doğu Akdeniz'deki gerginliğin azaltılması için çağrı yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo "Onlara bu konuda görüşmelere en kısa süre içinde başlanması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Girit adasından Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüştükten sonra açıklamalarda bulunan Pompeo, "Umarım görüşmeler ciddi biçimde ilerler" dedi.

Pompeo "Onlara bu konuda görüşmelere en kısa süre içinde başlanması çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

basliksiz-1.jpg

MİÇOTAKİS: ŞİMDİ SIRA DİPLOMASİDE

Yunanistan başbakanı Miçotakis de Pompeo ile Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri ele aldıklarını belirterek, Türkiye'nin bölgede kendilerine karşı tahriklerde bulunduğunu öne sürdü.

Doğu Akdeniz'in uluslararası istikrar için kilit önemde olduğunu kaydeden Miçotakis, "İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi eski düşmanlar dost olurken Akdeniz'de düşmanlık dalgaları yükselemez. (Türkiye ile) İstikşafi görüşmelerin yakında başlamasını umuyoruz. Şimdi sıra diplomaside." ifadesini kullandı.

Miçotakis, NATO üyesi iki ülke arasındaki 'gerginliğin kimsenin çıkarına olmadığı' konusunda Pompeo ile hemfikir olduklarına dikkati çekerek, anlaşmazlıkların çözümünde uluslararası hukukun belirleyici olması gerektiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN