Son dakika! Afganistan'da uçak düştü

Son dakika! Afganistan'da uçak düştü

Son dakika haberi... Afganistan'ın Gazne vilayetinde Taliban kontrolü altında bulunan dağlık bölgede bir uçağın düştüğü belirtildi. Fakat uçağın yolcu uçağı mı yoksa ticari uçak mı olduğuna ve kaç kişinin bulunduğuna dair farklı bilgiler verildi.

 

Afganistan'da bir uçağın Taliban tarafından kontrol edilen Deh Yak adlı dağlık bir bölgede düştüğü belirtildi. Yerel medya haberlerinde, uçağın devlet tarafından işletilen Ariana Havayolları'na ait olduğunu ve uçakta 83 kişi bulunduğunu aktarıldı.

ARİANA HAVAYOLLARI: DÜŞEN UÇAK YOK

Ancak yerel yetkililer uçağın yolcu uçağı mı yoksa askeri bir uçak mı olduğunu henüz doğrulamadı. Ariana Havayolları'nın CEO'su Mirwais Mirzakwal ise uçaklarından herhangi birinin düştüğü yönündeki haberleri yalanladı. Afganistan Sivil Havacılık Kurumu da ticari uçağın düştüğüne dair haberleri reddetti.

GAZNE VALİSİ: YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

Sputnik'e konuşan Gazne Valisi, düşen uçağın yabancı bir firmaya ait olduğunu ancak tamamen yandığı için firmayı belirlemenin imkansız hale geldiğini söyledi.

AA'ya da bilgi veren Gazne Valisi Vahidullah Kilimzey, yerel saatle 13.10 sularında bir yolcu uçağının, Gazne vilayetinin Deh Yek ilçesine bağlı Saduzey bölgesine düştüğünü söyledi.

Uçağın hangi şirkete ait olduğunun henüz bilinmediğini ifade eden Kilimzey, bölgede Taliban'ın etkili olduğunu, bu nedenle net bir bilgi alamadıklarını belirtti.

TALİBAN: İNCELEME YAPIYORUZ

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, uçağın düştüğüne dair haberler üzerine inceleme yaptıklarını duyurdu ancak daha fazla yorum yapmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN