Son dakika! Afrin Harekatı'nda son durum: YPG'den gazetecilere taciz ateşi

Son dakika! Afrin Harekatı'nda son durum: YPG'den gazetecilere taciz ateşi

Son dakika haberler: Afrin Harekatı'nın 7. gününde Mehmetçik ve ÖSO'nun ilerleyişi sürüyor. Sabah saatlerinden 2 askerin şehit edildiği PYD/PKK mevzileri yerle bir edildi. Bölgeden dumanlar yükseldi. Münbiç'ten Afrin'e ilerlemeye çalışan 15-20 araçlık PYD/YPG konvoyunu jetler vurdu. Bölgeden Afrin kent merkezinin çembere alınmaya başladığına dair son dakika bilgileri geliyor. Öte yandan Hatay'da halk Mehmetçiğe atkı, bere ve hediyeler gönderdi.

KARAR.COM

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın 7. gününde PYD/PKK mevzileri havadan ve karadan ateş altına alındı. 2 askerin şehit edildiği Darmık Dağı’nın karşısındaki PYD/PKK mevzileri savaş uçakları tarafından yapılan havadan bombardıman ile imha ediliyor. Karadan fırtına obüsleri ile de mevziler ateş altına alındı. Menbiç'ten Afrin'e hareket eden 15-20 araçlık terör konvoyu jetler tarafından imha edildi. 

18-01/26/resimid_8792732.jpg

Uluslararası haber ajansı Reuters, Azez cephesinden sıcak fotoğrafları dünyaya geçti. YPG'li teröristlerden kurtarılan Adamanlı köyüne dönüşler başladı. Evlerine dönen köylüler askeri doktorlar tarafından kontrolden geçirildi. Genelkurmay, bu sabah harekâtın ilk altı gününde 343 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

18-01/26/resimid_8792687.jpg

Uluslararası haber ajansı Reuters, Azez cephesinden sıcak fotoğrafları dünyaya geçti. Foto muhabiri Ümit Bektaş imzalı karelerin çekildiği nokta, YPG'li teröristlerin mevzilerine çok yakın bir konumda.

18-01/26/resimid_8792640.jpg

18-01/26/resimid_8792651.jpg

 

ORG. AKAR SINIR BİRLİKLERİNİ DENETLEDİ

18-01/26/23-1516986109.jpg

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, sınırındaki birlikleri denetlemek üzere Şanlıurfa’ya geldi. Askeri uçak ile havaalanına inen Orgeneral Hulusi Akar buradan 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na geçti.

AFP ÇEKTİ: AFRİN'DE ÖCALAN POSTERLERİ

Öte yandan Fransa merkezli haber Ajansı AFP Suriye'nin kuzeyinde bulunan Afrin'den fotoğraflar geçti. Afrin sokaklarını fotoğraflayan ajans, cadde kenarlarında asılı duran terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan fotoğraflarına dikkat çekti.

18-01/26/5a6b372bd3806c183468efcf.jpg

Ajansa yansıyan karelerde terör örgütü PKK'nın elebaşının yanı sıra örgütün kurucularından olan ve 1984'teki Siirt Eruh baskınına katılan Mahsum Korkmaz'ın da fotoğrafının olduğu da görülüyor.  

YENİ CEPHE AÇILICAK

İngiliz The Times gazetesine konuşan ÖSO komutanı, hava şartlarının düzelmesiyle Tel Rıfat çevresinden yeni bir cephe açılacağını söyledi. Muhalifler ise, Rus ordusuna ait güçlerin Afrin'in doğusundaki Tel Rıfat'tan akşam saatlerinde Halep'e doğru çekildiğini bildiriyor.

İşte Afrin Harekatı'nda son daika gelişmeleri...

GAZETECİLERE TACİZ ATEŞİ

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM), Zeytin Dalı Harekatı'nı takip eden yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri için Halep'in Azez bölgesine düzenlenen gezi sırasında terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca taciz atışı yapıldı. Olayda yaralanan olmazken, konvoyun güvenliğini sağlayan kobra tipi aracın lastiği patladı.

Kısa süreli panik yaşayan basın mensupları, güvenlik güçleri tarafından çevredeki diğer zırhlı araçların arkasına alındı.

18-01/26/resimid_8792768.jpg

Gelişmeler üzerine bölgeden zırhlı araçlarla çıkarılan gazeteciler, Azez kent merkezinde diğer alanlara götürüldü. Gazeteciler, kent merkezindeki okul, hastane ve kamp alanlarını da görüntüledikten sonra Türkiye'ye dönüş yaptı.

Bu arada, Azez'in batı tarafından motosikletiyle evlerine dönen 5 kişilik aile de taciz ateşi nedeniyle güvenlik noktasında bir süre bekletildi. Çevre güvenliği sağlandıktan sonra ailenin geçişine izin verildi.

REYHANLI'YA ROKET DÜŞTÜ

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi' nde kent merkezindeki boş pazar yerine Suriye tarafından atılan roket düştüğü bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

18-01/26/resimid_8792746.jpg
Hatay'da vatandaşlar cuma çıkışı sonrası Mehmetçik için lokma dağıttı. 

MEHMEETÇİĞE SEVGİ SELİ

Zeytin Dalı harekâtını yürüten Mehmetçiğe tüm yurttan destek yağarken, atkıdan bereye birçok giysi, yaprak sarmasından bala, kavurmadan mesir macununa kadar onlarca çeşit yemek yollanıyor.

Hatay ve Kilis’e gönderilen bunca koli karşısında Hatay Valiliği bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Askerlere destek vermek için çalışan herkese teşekkür eden Hatay Valiliği açıklamasında: “Ülkemizin her köşesinden valiliğimizi arayan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız, harekâtta görev alan personele moral desteği vermek ve onların yanında olduklarını göstermek maksadıyla hediyeler ulaştırmak istemektedirler.

Konu hakkında ilgili makamlarla yapılan üst düzey değerlendirmeler neticesinde, aziz milletimizin hamiyetperverliğinin her türlü takdirin üzerinde olduğu, ancak devletimizin gücü ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mevcut imkânları ile Mehmetçiklerimizin bütün ihtiyaçlarının karşılandığı ve bugün itibarıyla herhangi bir ihtiyaçlarının bulunmadığı hususunu saygı ile halkımızın bilgilerine sunar, vatandaşlarımızın bu konuda göstermiş olduğu yoğun destek için teşekkürlerimizi ederiz" denildi.

AFRİN KENT MERKEZİ ÇEMBERE ALINIYOR

Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili son gelişmeleri aktaran askeri kaynaklar, Afrin kent merkezinin çembere alınmaya başladığını aktarıldı. Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK ve ÖSO güçlerinin ilerleyişi devam ediyor. Bölgeden son gelen bilgilere göre, Zorlu hava koşullarına rağmen ilerlenen Zeytin Dalı Harekâtı’nda, Afrin kent merkezi çembere alınmaya başlandı. Terör örgütü PYD’nin Münbiç’ten Afrin’e takviye güç kaydırma hamlesine ise TSK jetleri geçit vermedi. 15-20 araçlık PYD konvoyu, hava operasyonuyla vuruldu.

İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülenen bombardımanın ardından mevziler ateş topuna dönerken, dumanlar ise gökyüzüne ulaştı.

18-01/26/mevzi3.jpg

TOP SESLERİ KİLİS'TEN DUYULUYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerini ateş altına aldı. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis-İslahiye Hatay hudut hattında tespit edilen terör hedefleri, sabahtan bu yana belirli aralıklarla Fırtına obüsleriyle bombalanıyor. Top sesleri, Kilis'in sınır köylerinden de duyuluyor.

18-01/26/eee.jpg

ÖSO AZEZ'DEN AFRİN'E İLERLİYOR

Öte yandan, TSK’nın Cumartesi günü başlattığı ve bugün yedinci gününe ulaşan YPG/PKK’ya karşı yapılan Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı hızla devam ediyor. TSK’nin karadan ve havadan destek verdiği ÖSO birlikleri Azez’den Afrin’e doğru ilerlemeye devam ediyor.

ÖSO askerleri, ellerindeki bütün imkanlarla ilerlemeye devam ediyor. Burseya dağına giden yolları YPG’den temizlemek için üzerine makineli tüfek monte edilen araçlarla geniş bir arazi üzerine dağılan ÖSO birlikleri, PYD hedeflerini yok etmeye çalışıyor.

Dün itibariyle, Zeytin Dalı operasyonunda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 343’ü geçti. Türk savaş uçakları havadan PYD merkezlerini bombalarken, ÖSO da sahada faaliyetlerini sürdürüyor. Yerli halk tarafından dört gözle beklenen Türk askeri ve ÖSO birliklerinin morallerinin çok yüksek olduğu belirtiliyor.

AFRİN HAREKATINDA SON DURUM

Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları, güneyde Cinderis ve doğuda Saranlı kırsalını ateş altına aldı. Kara harekâtı ise ağırlıklı olarak doğuda Burseya Dağı çevresindeki tepelerde devam etti. Afrin kent merkezine yaklaşmak için kritik önem taşıyan Burseya Dağı’nda, teröristlerin terk etmek zorunda kaldığı kilometrelerce uzunluktaki tünellere ulaşıldı. Afrin 6 yıldır PYD hâkimiyetinde olduğu için çok fazla kazılmış tünel bulunduğu bildirildi.

TSK ve ÖSO karadan topçu atışı yaptığında PYD'li teröristlerin bazılarının öldüğü, diğerlerinin de tünellerden kaçtığı öğrenildi. TSK ve ÖSO, batıda Harmanlık, Ömer Uşağı, Rajo ve Adah Manli, kuzeyde Marsava cephelerinde, doğuda Mare hattı ve güneyde İdlib sınırındaki Simon Kalesi’nden Afrin’e doğru ilerledi. Birlikler, Türkiye’ye yönelik roket ve havan saldırılarının yapıldığı Bafelyun Tepesi’ndeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dün sabah harekete geçti. Ancak hava koşulları nedeniyle çamurlu ve bataklık bölgelerde araçların hareketi yavaşladı. Bölgenin dağlık ve engebeli olması sebebiyle zırhlı araçların daha rahat yol alması için çalışmalar tüm hızıyla sürdürüldü. Azez kırsalında ve Kilis’in karşısında yer yer çatışmaların devam ettiği Bülbül ve Racu köylerinde, 3 PYD’li silah ve mühimmatları ile yakalandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN