Son dakika! Almanya: Türkiye'ye ambargoyu doğru bulmuyoruz

Son dakika! Almanya: Türkiye'ye ambargoyu doğru bulmuyoruz

Son dakika haberi... Doğu Akdeniz'deki gelişmeler nedeniyle daha önce Türkiye'ye yönelik yaptırım kartını öne süren Almanya, bu kez geri adım attı. Dışişleri Bakanı Maas "Türkiye’ye yönelik silah ambargosu talebini stratejik olarak doğru bulmuyorum" dedi.

Son dakika haberi... Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler nedeniyle Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik ambargo talebini doğru bulmadığını açıkladı. 

Alman Haber Ajansı'na (DPA) konuşan Mass "Türkiye’ye yönelik silah ambargosu talebini stratejik olarak doğru bulmuyorum. Bir NATO partnerine bunu yapmak kolay da değil.

NATO ortağı Türkiye’nin ABD’den füze alamadığı için kolayca Rusya’dan aldığını gördük" dedi. 

Mass ayrıca Doğu Akdeniz'deki anlaşmazlığın diplomatik kanallardan çözüleceği umudunu henüz kaybetmediğini belirterek "Elbette, ihtilafın bir çözümü olduğuna ve bir NATO ortağını, silahlanma iş birliğinden kalıcı olarak çıkarmak zorunda olmadığımıza inanmaya devam ediyoruz" diye konuştu. 

ALMANYA'DAN GERİ ADIM

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 19 Kasım'da Türkiye'ye Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri nedeniyle yaptırım uygulanabileceğini söylemişti.

Mass'ın açıklamasından bir gün sonra Almanya Başbakanı Merkel'den de benzer bir 'yaptırım' açıklaması gelmişti.

"İşler istediğimiz gibi gitmiyor" diyen Merkel, 10 Aralık'taki Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'ye yaptırımın gündeme geleceğini belirtmişti. 

Yunanistan'ın ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin talep ettiği ağır yaptırımlar ve silah ambargosuna yönelik karar, AB Liderler Zirvesi'nde kabul görmemişti.

Bildiride "Türkiye'nin tek taraflı eylemler ve provokasyonlarda bulunmasından ve AB'ye yönelik söyleminden üzüntü duyulduğu" not edilerek Oruç Reis'in geri çekilmesine rağmen Doğu Akdeniz'de "tek taraflı ve provokatif eylemlerin devam ettiği" kaydedilmişti.

ERDOĞAN'DAN MERKEL'E TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel de 18 Kasım'da videolu görüşme gerçekleştirmişti. 

Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin AB ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmak istediğini belirterek, Türkiye-AB ilişkilerine yönelik sergilediği yapıcı katkı ve gayretleri için Almanya Başbakanı Merkel'e teşekkür etmişti. 

Türkiye-AB ilişkilerinin son iki yıldır bazı üyelerin dar çıkarlarına hapsedilmesiyle zaman kaybı yaşandığına işaret eden Erdoğan, son AB Zirvesi kararında daha güçlü şekilde atıfta bulunulan olumlu gündemin anahtarının 18 Mart Mutabakatı'nın güncellenmesi olduğunu belirtmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN