Son dakika! Almanya'da Bakanlar Bozdağ ve Zeybekçi'nin konuşmaları yasaklandı

Son dakika! Almanya'da Bakanlar Bozdağ ve Zeybekçi'nin konuşmaları yasaklandı

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bozdağ'ınAlmanya'nın Gaggenau kentinte yapacağı referandum konuşması yasaklandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ise Köln kentinde yapacağı konuşmaya yasak getirildi.

KARAR / BERLİN

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinin Gaggenau kasabasında bu akşam bir konuşma yapması planlanan Adalet Bakani Bekir Bozdağ'a yasak getirildi. Dakikalar sonra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Köln'de yapacağı konuşma için aynı karar verildi. 

Bekir Bozdağ'ın konuşmasına yasağı belediyenin aldığı öğrenildi. 

Bild gazetesindeki haberde Bakan Bozdağ'ın seçim kampanyası içi konuşma yapmasının Gaggenau kenti belediyesi tarafından yasaklandığı bildirildi.

GEREKÇE: SALON KÜÇÜK

Gaggenau Belediye Başanı Michael Pfeiffer, yasağa gerekçe olarak ''Salonun, park yerlerinin ve park girişlerinin küçük olmsaını’’ gösterdi. Pfeiffer "Durumun tehlikeli hale gelebileceğinden hareket ettik’’ dedi. 

NİHAT ZEYBEKÇİ'YE DE YASAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan sonra Ekonomi Bakanı Nihayt zeybekçi ye de yasak geldi. Zeybekçi’nin Köln kentinde yapacağı konuşmaya da yasak getirildi. Bild gazetesinde yer alan habere göre, yasak kararını şehir idaresi aldı. Haberi Porzer ilçesinin CDU’lu Belediye Başkanı Henk van Benthem doğruladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki olası mitingine ilişkin tartışmalar sürerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da referandum kampanyası için Almanya'ya gideceği açıklanmıştı. Bazı Alman parlamenterler Erdoğan'ın ülkeye giriş yapmasının yasaklanması için kampanya başlatmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN