Alman Büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı, yazılı ve sözlü nota verildi

Alman Büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı, yazılı ve sözlü nota verildi

İki Türk bakanın Almanya'daki referandum konuşmasının yasaklanmasının ardından Büyükelçi Martin Erdmann Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak nota verildi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin konuşmalarına yasak getirilmesiyle ilgili dün akşam Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

HEM YAZILI, HEM SÖZLÜ NOTA

Bakanlıkta Avrupa ile ilişkilerden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay tarafından kabul edilen Erdmann’a Türkiye’nin protestosu hem sözlü hem de yazılı nota ile iletildi. Türkiye, iki bakanın toplantılarına izin verilmemesinin demokratik ve hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığı gibi ifade özgürlüğüne aykırı bir tutum olduğunu da vurguladı.

Almanya'nın Gaggenau kentinde miting yapmaya hazırlanan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a verilen izin geri alınmıştı. 

Karara tepki gösteren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'nın Gaggenau kentinde vatandaşlara hitap edeceği toplantısının iptal edilmesine ilişkin, "Maalesef bugün izinleri alınmış, her türlü çalışması yapılmış bir buluşmayı yapma fırsatı bulamadık. Her defasında insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü üzerine konuşmalar yapan ve kendileri dışındaki herkesi bu konudaki eksikleriyle suçlayan, bunu eleştiri haline getiren Alman makamlarının, Türk toplumun bir toplantı yapmasına tahammül etmemesi kabul edilebilir bir şey değildir." demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN