Çavuşoğlu: Almanya Türkiye'nin ikinci sınıf bir ülke olmadığını öğrenmek zorunda

Çavuşoğlu: Almanya Türkiye'nin ikinci sınıf bir ülke olmadığını öğrenmek zorunda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Türk bakanlara yönelik konuşma yasağı ile ilgili sert açıklamalar yaptı. Berlin'in teröristlere izin verirken, Türk bakanlara yasak getirdiğini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye ikinci sınıf bir ülke değildir. Medenice talep edilirse herkesle görüşülür. Bize şart koşarak, baskı yaparak görüşmek istiyorlarsa kusura bakmasınlar."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlar Bekir Bozdağ ile Niyat Zeybekçi'ye konuşma yasağı getiren Almanya'ya sert tepki gösterdi. 

ALMAN DERİN DEVLETİ HAYIR ÇIKMASINI İSTİYOR

Çavuşoğlu "Alman derin devletinin sistematik uygulaması. Çünkü 'Hayır' çıkmasını istiyorlar" dedi. İşte Çavuşoğlu'nun konuşmalarından satır başları:

Bizimle görüşmek istiyorsanız telefonla da yüz yüze de medeni bir şekilde talepte bulunursanız görüşürsünüz.

TÜRKİYE'NİN PATRONU DEĞİLSİNİZ

Siz Türkiye'nin patronu değilsiniz. Biz size böyle davranmıyoruz siz de bize böyle davranamazsınız bizi yıldıramazsınız. Bunu başaramazsınız.

Bizimle ilişkilerinizi sürdürmek istiyorsanız bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Hiç çekinmeden karşılığını veririz. Yıllara dayanan dayanışmamızı ortadan kaldırmak istiyorsanız Türkiye en güçlü cevabı verir 80 milyon Türk vatandaşları bunu kabul etmez.

PKK-PYD herkesin düşmanı insanlığın düşmanı. Bazı ülkeler tarafınbdan kullanılmaktadır. Dolayısıyla Türkiye'ye de bir tehdittir. PKK'ya karşı Irak'la birlikte hareket edeceğiz. Bu Irak için de Kuzey Irak için de bir tehdittir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN