Son dakika! Ankara'da DEAŞ'a operasyon dalgası... 7 şüpheli daha gözaltına alındı

Son dakika! Ankara'da DEAŞ'a operasyon dalgası... 7 şüpheli daha gözaltına alındı

Son dakika haberi... Ankara'da terör örgütü DEAŞ'a bir operasyon daha düzenlendi, 7 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan DEAŞ'lıların 29 Ekim ve 10 Kasım törenlerine saldırı planları yaptığı belirtildi.

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen DEAŞ soruşturmasında 7 şüpheli daha gözaltına alındı.

HEPSİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 10 Kasım törenleri esnasında terör örgütü DEAŞ'ın, tabanına örgütün halen aktif olduğu mesajını vermek amacı ile eylem yapabileceğine yönelik istihbari bilgiler elde edildi.

01-001.jpg

Yapılan araştırmalarda Türkiye'de bulunan iki grubun, Irak ve Suriye'de çatışma bölgelerinde iken aktif faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen talimat ve kararlar doğrultusunda bugün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen iki ayrı operasyonda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ÖRGÜT İÇİNDE İNFAZCI

Şüphelilerin saklandıkları evlerde yapılan aramada, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

03-001.jpg

Ayrıca gözaltına alınan M.B.H.A'nın örgüt içinde infazcı olarak yer aldığı, A.B.H.C. ve B.C.Ş'nin ise örgüt içinde silahlı olarak faaliyet gösterdiği ve çatışmalara katıldığı tespit edildi.

04.jpg

Operasyonla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ANKARA'DA 18 KİŞİ YAKALANDI

Dün Ankara genelinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda da 18 DEAŞ şüphelisi gözaltına alınmıştı. 

Şüpheliler hakkında çatışma bölgeleri ile irtibatlı olduklarına ilişkin istihbarat bilgilerinin bulunduğu belirtilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN