Son dakika! Arabistan'dan Suriye açıklaması: Asker gönderebiliriz

Son dakika! Arabistan'dan Suriye açıklaması: Asker gönderebiliriz

Wall Street Journal, Trump yönetiminin, PKK'nın ABD tarafından desteklendiği Suriye'nin kuzeydoğusuyla ilgili yeni planını yazdı. Buna göre, Trump, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Amerikan güçleri yerine Arap güçlerini konuşlandırmayı planlıyor. KARAR, 10 Nisan'da Türkiye'nin Menbiç için PKK'lı teröristler yerine muhaliflerin yerleştirilmesini önerdiğini yazmıştı. Öte yandan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, daha geniş bir koalisyon oluşturulması durumunda Suudi Arabistan'ın Suriye'ye asker göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Riyad'da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i ağırlayan ve ortak basın toplantısı düzenleyen Cubeyr ''Terörle Mücadele Koalisyonu'ndanSuriye'ye asker göndermeyi konuşuyoruz'' dedi.

Suudi Arabistan'ın Suriye'ye asker göndermesi, İran'la süren gerginliğin sıcak çatışmaya dönüşme ihtimalini artırması bakımından bölgedeki riskleri artırıyor.

Amerikan gazetesi Wall Street Journal'de yayımlanan bir haberinde Trump yönetiminin, Suriye'deki Amerikan kuvvetlerini, askerlerin hangi ülkeden olacağı veya değişimin ne zaman olacağı belirtilmeden Arap kuvvetleriyle değiştirmeyi planladığı ifade edildi.

Haberde, alternatif güçlerin görevinin DEAŞ'ın yenilgisinden sonra istikrarı sürdürmek ve DEAŞ'ı Suriye'nin kuzeydoğusundan atmak olduğu ifade edildi. 

SURİYE'DEN ÇEKİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz ayın sonunda ABD'nin Suriye'den çekileceğini açıklayan Trump, Suudi Arabistan'ın istediği takdirde Suriye'de kalabileceğini ancak bunun bedelini ödemek zorunda olduğunu söylemişti.

Öte yandan Ankara'da gazetecilere konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili Trump'ın "Suriye'de Türkiye'nin endişelerini giderecek bir yol bulun" direktifi verdiğini açıklamıştı. Türkiye ile ABD arasında Menbiç için yapılan görüşmeler, yeni Amerikan Dışişleri Bakanı Miki Pompeo göreve başlayana kadar askıya alınmıştı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da dün yaptığı açıklamada, Trump'ı Suriye'de kalmaya ikna ettiklerini ifade etmişti. Ancak ABD Başkanı, kuvvetlerini en kısa zamanda Suriye'den çekmeyi planladığını açıklamıştı.

ŞAM/İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN