Son dakika! Bakan Elvan açıkladı... Erken Uyarı Sistemi oluşturuluyor

Son dakika! Bakan Elvan açıkladı... Erken Uyarı Sistemi oluşturuluyor

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, tarımsal ürünler ve gıda fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle 'Erken Uyarı Sistemi' oluşturacaklarını açıkladı.

Artan gübre fiyatları, vergiler, nakliye maliyetleri, önlenemez bir şekilde tarım ürünlerinin ve gıda ürünlerinin fiyatlarını yükseltti. Öte yandan elektrik, doğalgaz, benzin, motorin, köprü zamları vatandaşın geçimini gün geçtikçe zorlaştırmaya devam ederken, ülkenin ekonomi yönetimi bakkala, manava ceza keserek önlemeye çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde aralarında bakkal, manav ve market sahiplerinin de olduğu pek çok işletmeye fahiş fiyat uygulaması nedeniyle ceza kesen ekonomi yönetimi, bugün de yine artan maliyetler sorununu görmezden gelip, 'Erken Uyarı Sistemi' uygulamasıyla bakkal, market ve manav gibi işletmeleri fiyatlar konusunda baskılamaya çalışıyor.

20210129-2-46613157-62038160.jpg

FATURA ESNAFA KESİLECEK

Tüm bu ekonomik çalkantıların ortasında Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ev sahipliğinde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'in katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, fahiş fiyatların sorumluluğunun esnafa yüklenerek, "tarımsal ürünler ve gıda piyasalarındaki gelişmeler konusunda zamanlı kararlar almaya fayda sağlayacak bir Erken Uyarı Sistemi'nin oluşturulacağı" açıklandı.

Açıklamada, toplantıda Türkiye'de işlenmiş ve işlenmemiş gıda fiyat gelişmelerinin yanı sıra salgın sürecinin 2020 yılı gıda fiyatlarına etkisi, küresel tarımsal emtia fiyatlarındaki gelişmelere ilişkin hususlar ve 2021 beklentilerinin değerlendirildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Uluslararası arz-talep gelişmeleri ve salgının seyri göz önünde bulundurularak, bazı gıda ürünlerinde son aylarda alınan tedbirlerin fiyatlar üzerindeki etkileri ele alınmıştır. 

Komitenin gıda ve alkolsüz içecekler grubunda ileriye dönük üretim ve fiyat gelişmelerini öngörebilmesini kolaylaştıracak veri tabanlı çalışmaları sürdürmesi kararlaştırılmıştır. 

"ERKEN UYARI SİSTEMİ OLUŞTURULACAK"

Bu kapsamda tarımsal ürünler ve gıda piyasalarındaki gelişmeler konusunda zamanlı kararlar almaya fayda sağlayacak bir Erken Uyarı Sistemi'nin oluşturulmasına ilişkin teknik altyapı çalışmaları Komiteye sunulmuş ve kurumlar arası işbirliğinin çerçevesi belirlenmiştir."

121354797-vlartnbbkeuwkdhsqoalsa.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN