'Tanzim' satış geri döndü: Temel ürünler PTT'den satılacak

'Tanzim' satış geri döndü: Temel ürünler PTT'den satılacak

Gıda fiyatlarında yaşanan artışların ardından 'tanzim' satışları anımsatan bir uygulamanın hayata geçirileceği öğrenildi. Ayçiçek yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel ürünlerin PTT'den ucuza satılacağı öğrenildi.

Gıda fiyatlarında son zamanlarda yaşanan fahiş artışın arından hükümet harekete geçti. Çok sayıda ürün PTT'den indirimli olarak satılacak.

Ayçiçek yağı başta olmak üzere temel gıda fiyatlarında meydana gelen fiyat artışlarına karşı, kooperatifler ve PTT’nin indirimli satış ortaklığı devreye alınacak. 

PTT'DEN 'TANZİM' SATIŞ

Milliyet’ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan PttAVM.com’a dahil edilerek, bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satılacak.

İlk olarak, ayçiçek yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecek.

Öte yandan gıda üreticileri geçtiğimiz günlerde hükümetin marketlere yaptığı 'baskın'lara tepki göstermişti. Fiyatların artışını maliyet artışına bağlayan üreticiler, baskın yapmanın yerine maliyetleri düşürecek adımların atılması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (10)
10 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN