Son dakika! Bakan Elvan'dan iş dünyasına mesaj: Görüşlerinizi alıp hızla adım atacağız

Son dakika! Bakan Elvan'dan iş dünyasına mesaj: Görüşlerinizi alıp hızla adım atacağız

Son dakika haberi... Adalet Bakanı Gül ile bir araya geldiklerini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Elvan "Önümüzdeki günlerde iş dünyasının görüşlerini de alıp adımlarımızı hızla atacağız" dedi.

Son dakika haberi... Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile bir araya geldiklerini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan "Önümüzdeki günlerde iş dünyasının görüşlerini de alıp adımlarımızı hızla atacağız" dedi. 

Elvan "Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ile bir araya geldik. İş dünyası ve STK'lar ile yapacağımız toplantılar öncesi değerlendirme yaptık" dedi. 

"TÜM KURUŞLARLA BİR ARAYA GELECEĞİZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, bakanlığının bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında "Önümüzdeki günlerde Adalet Bakanımızla birlikte sivil toplum kuruluşlarımızla, iş dünyamızla, TOBB'la, TÜSİAD'la, MÜSİAD'la, DEİK'le, TİM'le ve benzeri tüm kuruluşlarla bir araya geleceğiz.

Dinleyeceğiz. Ne tür sorunlar yaşıyorlar, uygulamada ne tür sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar, bunları teker teker konuşacağız, tartışacağız. Ortak bir akılla yapılması gereken düzenlemeleri yapacağız" ifadelerini kullanmıştı. 

BAKAN ELVAN'DAN 'MERKEZ' AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Merkez Bankası'nın politika faizinin yükseltmesinin ardından da 'yeni dönem'e ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. 

Fiyat istikrarını sağlayacak politikaları ile araçları belirleme ve uygulama görevinin Merkez Bankası'na ait olduğunu belirten Elvan "Sürdürülebilir büyüme ve toplumsal refah artışı için fiyat istikrarını da içeren makroekonomik istikrarın sağlanması önemli bir ön koşuldur.

Bu kapsamda, atılmakta olan para politikası adımlarını tamamlayıcı şekilde maliye politikaları, finansal sektör politikaları ve kamu finansmanına yönelik politikalarımızı makroekonomik istikrarı sürekli destekleyecek ve fiyat istikrarını kalıcı bir biçimde sağlayacak şekilde oluşturacağız" ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN