Son dakika! Erdoğan'dan Berlin'deki cami baskınına sert tepki: Şiddetle kınıyorum

Son dakika! Erdoğan'dan Berlin'deki cami baskınına sert tepki: Şiddetle kınıyorum

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’nın başken Berlin'de camiye yapılan polis baskınına tepki gösterdi. Erdoğan, “İnanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ırkçılık ve İslam düşmanlığının Avrupa’yı Orta Çağ karanlığına her geçen gün daha da yaklaştırdığını belirterek, “İnanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum" dedi.   

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

Berlin’deki Mevlana Camii’nde sabah namazı saatinde gerçekleştirilen, Avrupa’yı Orta Çağ karanlığına her geçen gün biraz daha yaklaştıran ırkçılık ve İslam düşmanlığından beslendiği apaçık ortada olan, inanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum. 

Yıllar boyu demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin beşiği olarak anılan Avrupa, bugün ne yazık ki farklılıklarıyla savaşan bir yapıya bürünmüştür. 

Mevlana Camii cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dünyanın neresinde ve ne şekilde olursa olsun; ırkçılıkla, yabancı karşıtlığıyla ve İslam düşmanlığıyla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. 

DIŞİŞLERİ: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı da yapılan polis baskınına dün tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Berlin'deki en eski ve merkezi camilerden biri olan Mevlana Camii'ne polis tarafından yapılan baskını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi. 

NE YAŞANDI?  

Almanya'nın başkenti Berlin'de Mevlana Camisi'nde yapılan aramalar sırasında polislerin üzerinde namaz kılınan halılara botlarla basmasına cami yönetimi ve Müslümanlar tepki göstermişti.  

Berlin Başsavcılığının açıklamasında, koronavirüs (Kovid-19) salgınında zarar gören küçük işletmelere yapılan maddi yardımın haksız yere alındığı gerekçesiyle 5 işletmede ve bir camide arama yapıldığı belirtilmişti. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN