Karamollaoğlu'ndan cami baskınına tepki: Irkçılığın ve İslamofobi'nin tezahürü

Karamollaoğlu'ndan cami baskınına tepki: Irkçılığın ve İslamofobi'nin tezahürü

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’de camiye yapılan polis baskınına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, “Hoşgörü, uzlaşma ve bir arada yaşama ikliminden tamamen uzak bu saygısız hadiseyi şiddetle kınıyorum” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Mevlana Camii’ne yapılan polis baskınına Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Camiye yapılan baskının Avrupa'da yükselen nefretin, ırkçılığın ve İslamofobi'nin bir tezahürü olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Hoşgörü, uzlaşma ve bir arada yaşama ikliminden tamamen uzak bu saygısız hadiseyi şiddetle kınıyorum” dedi.  

Karamollaoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:  

Almanya'da Berlin Mevlana Camii’ne düzenlenen polis baskını ve bu baskın sırasında ortaya çıkan görüntüler ne yazık ki Avrupa'da yükselen nefretin, ırkçılığın ve İslamofobi'nin bir tezahürü olmuştur. 

Çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki; Almanya'nın Müslümanların mukaddes değerlerini hiçe sayarak, bu şekilde saldırgan bir tavır sergilemesi, tarihe kara bir leke olarak geçecektir. 

Hoşgörü, uzlaşma ve bir arada yaşama ikliminden tamamen uzak bu saygısız hadiseyi şiddetle kınıyor ve Almanya'nın yüzyıllar boyunca farklı dinlerin huzur içinde bir arada yaşama kültürüne sahip olduğu Anadolu'yu örnek almasını temenni ediyorum. 

almanya3.jpg

ERDOĞAN: ŞİDDETLE KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Berlin’de yaşananlara tepki gösterdi. Irkçılık ve İslam düşmanlığının Avrupa’yı Orta Çağ karanlığına her geçen gün daha da yaklaştırdığını belirten Erdoğan “İnanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum" dedi.

DIŞİŞLERİ’NDEN SERT TEPKİ 

Dışişleri Bakanlığı ise polis baskınına dün tepki göstermişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Berlin'deki en eski ve merkezi camilerden biri olan Mevlana Camii'ne polis tarafından yapılan baskını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verilmişti.    

NE YAŞANDI?    

Almanya'nın başkenti Berlin'de Mevlana Camisi'nde yapılan aramalar sırasında polislerin üzerinde namaz kılınan halılara botlarla basmasına cami yönetimi ve Müslümanlar tepki göstermişti.    

Berlin Başsavcılığının açıklamasında, koronavirüs (Kovid-19) salgınında zarar gören küçük işletmelere yapılan maddi yardımın haksız yere alındığı gerekçesiyle 5 işletmede ve bir camide arama yapıldığı belirtilmişti.  

 

 

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN