Son dakika! Eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk yeniden gözaltında

Son dakika! Eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk yeniden gözaltında

Son dakika haberi... FETÖ üyelerinin yakalanması için peş peşe operasyonlar düzenlenirken, yargılandığı FETÖ davasında ev hapsi kararıyla tahliye edilen eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk de yeniden gözaltına alındı.

Ajansların geçtiği son dakika haberine göre; FETÖ imamları ile ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurduğu belirlenince İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk hakkında iddianamede düzenlenmiş ve şüphelinin yargılanmasına başlanmıştı.

FETÖ üyesi olmak suçundan İzmir 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması süren Öztürk'ün 8 Eylül 2020 günü tahliye edildiği ortaya çıktı.

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın darbe girişiminden ve FETÖ mensubiyetinden işlem görmüş asker şahıslarla ankesörlü hatlardan ardışık irtibatına dayalı yeni ve ek deliller tespit etmesi üzerine Öztürk hakkında yeni bir soruşturma başlatıldı.

subay-9381.jpg

Şüpheli hakkında yeni soruşturma dosyası üzerinden yeniden gözaltı kararı verildiği öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüpheli bu gece yarısı yeniden gözaltına alındı.

Şüphelinin kolluk işlemleri sürüyor.

MAHREM İMAMLARA OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu ankesörlü ve sabit hatlardan örgütün mahrem imamlarıyla irtibat kurdukları, Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokuluna öğrenci alımı için yapılan mülakat sınavlarında aday numaraları kodlanarak örgüt tarafından TSK’ya yerleştirildikleri belirlenen, örgütsel faaliyetler yürüttüklerine dair tanık beyanları bulunan, aralarında kapatılan askeri okulların öğrencileri, meslekten ihraç edilmiş ve aktif görevdeki subay ve astsubaylar ile emekli albayların da bulunduğu 57 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Ekiplerce 15 ilde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 32 zanlı gözaltına alındı. Operasyon sürüyor.

TSK YAPILANMASINDA ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Öte yandan FETÖ'nün Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik komutanlıkları yapılanmasına yönelik İzmir merkezli operasyonda 89 şüpheli gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN