Son dakika! FETÖ'ye yeni operasyon dalgası... Çoğu asker yüzlerce şüpheli gözaltında

Son dakika! FETÖ'ye yeni operasyon dalgası... Çoğu asker yüzlerce şüpheli gözaltında

Son dakika haberi... FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik soruşturmada 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir ve İstanbul merkezli operasyonlarda da çoğu asker yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Son dakika haberi... FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada haklarında gözaltı kararı verilen 25 şüpheliden 15'i yakalandı. İzmir merkezli 25 ilde, İstanbul merkezli 15 ildeki operasyonlarda ise yüzlerce şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki askerlerden, etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelilerin beyanlarından elde edilen deliller neticesinde tespit edilen 20'si sivil 1'i sözleşmesi yenilenmeyen subay olmak üzere 21 'mahrem imam' ile daha önce ihraç edilen 4 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.

ANKARA MERKEZLİ 14 İLDE OPERASYON

Karar doğrultusunda harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 şüpheliye yönelik Ankara merkezli 14 ilde operasyon başlattı.

Eş zamanlı operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. 

İzmir merkezli 25 ilde de FETÖ'nün Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yapılanmasına yönelik sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. 

16'SI PİLOT 110 ASKER HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Operasyon çerçevesinde 16'sı pilot (4'ü F16 pilotu) olmak üzere 98'i Hava Kuvvetleri ve 12'si Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup 105'i muvazzaf toplam 110 asker hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerince düzenlenen operasyonda 89 şüpheli gözaltına alındı.

RÜTBELİLER DE GÖZALTINDA 

Gözaltı kararı verilen askerlerin 7'sinin albay, 2'sinin yarbay, 9'unun binbaşı, 17'sinin yüzbaşı, 37'sinin üsteğmen, 4'ünün teğmen, 33'ünün astsubay, 1'inin uzman çavuş olduğu belirtildi. 

İstanbul merkezli 15 ilde de düzenlenen FETÖ'ye yönelik operasyonda ise 32 şüpheli yakalandı. Örgütün mahrem imamlarıyla irtibatlı oldukları öne sürülen 57 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

FEVZİ ÖZTÜRK'E YENİDEN GÖZALTI

Hakkında FETÖ üyesi olma suçundan dava açılan ve İzmir 20. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanırken geçen ay ev hapsi şartıyla tahliye edilen Fevzi Öztürk tekrar gözaltına alındı.

01-002.jpg

Öztürk'ün tahliye tarihinden sonra hakkında Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın çalışmasına göre, darbe girişiminden ve FETÖ mensubiyetinden işlem görmüş asker şahıslarla ankesörlü/kontörlü sabit hatlardan ardışık irtibatına dayalı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yeni ve ek deliller tespit edildiği belirtildi. 

Öztürk, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gece yeniden gözaltına alındı. 

ARDIŞIK ARAMA YÖNTEMİ NEDİR?

Kontörlü hattan TSK'daki FETÖ'cüyü arayan asker imamı, o numaranın ardından hemen diğerini çevirmiyor. Örneğin önce 0532'li bir numarayı arıyor. Görüşme bittikten sonra bu kez 0532'yi çeviriyor. 0532'den sonraki ilk numarayı, 7'nci ve 5'inci rakamı değiştiriyor ve uydurduğu bir numarayı arayıp kapatıyor.

Bir sonraki hafta ise esas numarayı arayıp görüştükten sonra yine kendisine bildirilen rakamları değiştirip arayıp kapatıyor. Bunu her numarayı aradıktan sonra yapıyor. Ama her defasında aynı rakamların yerini değiştirmiyor.

Örneğin o asker imamına 10 kişi bağlıysa hepsini tek tek aramıyor. Her görüşmeden sonra önce bu işlemi yapıyor, sonra diğer numarayı arıyor. Değişiklikleri de kafasına göre değil önceden kendisine bildirilen sisteme göre yapıyor.

Ardışık Arama Yöntemi ile tespit edilen TSK mensuplarının isimleri ne ByLock listelerinde ne de mahrem imamların itiraflarında yer almıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yayınlanan Yurtta Sulh Konseyi listelerinde de de bulunmamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN