Son dakika! FETÖ'ye operasyon dalgası... 31 şüpheli için gözaltı kararı

Son dakika! FETÖ'ye operasyon dalgası... 31 şüpheli için gözaltı kararı

Son dakika haberi... FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturmasında aralarında muvazzafların da bulunduğu 31 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde de 2 hakim ve eski polisler gözaltına alınmıştı.

Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturmasında aralarında muvazzafların da bulunduğu 31 şüpheli için gözaltı kararı verdi.

16 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Savcılığın talimatı ile harekete geçen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, şüphelilerin yakalanmasına ilişkin İstanbul merkezli 16 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Operasyonda şu ana kadar 20 şüpheli gözaltına alındı. Diğer 11 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 3'ünün görevde bulunduğu, 2'sinin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı, 1'nin meslekten ihraç edildiği, 1'nin istifa ettiği, 1'nin emekli, diğer 23 kişinin ise kapatılan askeri okul öğrencisi olduğu belirtildi.

HAKİM VE POLİSLERE OPERASYON

HSK Genel Kurulu'nca meslekten ihraç edilen hakim ve savcılara yönelik de sabah saatlerinde operasyon başlatılmıştı. HSK tarafından ihraç edilen 11 hakim ve savcıdan 2 hakim, düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında da 21'i aktif görevde 34 astsubay hakkında gözaltı kararı verilmiş. Eş zamanlı operasyonda 21 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik soruşturmada 2'si sivil, 7'si meslekten ihraç edilen polis olan 9 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı.

711 PERSONEL İHRAÇ TALEBİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da FETÖ'nün Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki gizli yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında örgüt bağlantıları nedeniyle 711 personelle ilgili ihraç işleminin başlatılması için gerekli delillerin ilgili komutanlıklara gönderildiği duyurmuştu. 

Edirne'de de FETÖ şüphelisi 2'si eski komiser 3 kişi yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmeye hazırlanırken yakalandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN