Son dakika! Fransa Cumhurbaşkanı Macron koronaya yakalandı

Son dakika! Fransa Cumhurbaşkanı Macron koronaya yakalandı

Son dakika haberi... Koronavirüs salgınında 2 milyonu aşkın aktif vakanın olduğu Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan basın açıklamasında, ilk belirtilerin ortaya çıkmasıyla Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a RTPCR testi yapıldığını, söz konusu testin de pozitif çıktığı kaydedildi.

Açıklamada, "Herkes için geçerli olan sağlık yönetmeliği gereği, Cumhurbaşkanı 7 gün kendini izole edecek. Çalışmalarını ve faaliyetlerini uzaktan sürdürmeye devam edecek" ifadeleri yer aldı.

MACRON SON DÖNEMDE KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?

Macron, geçen hafta perşembe ve cuma günleri AB liderler zirvesindeydi. Orada AB üyesi ülkelerin liderleri ve AB'nin üst düzey temsilcileriyle aynı mekanda bulunmuştu.

Macron, dün Bakanlar Kurulu ile görüşmüş, Portekiz Başbakanı Antonio Costa ile öğle yemeği yemişti. Önceki gün ise Savunma ve Ulusal Güvenlik Koneyi üyeleri ile buluştuktan sonra Uluslararası Kızıl Haç Komitesi Başkanı Peter Maurer ile bir araya gelmiş, sonrasında Parlamento'da grubu olan partilerin grup başkanları ve Parlamento Başkanı Richard Ferrand ile öğlen yemeği yemiş, son olarak da Başbakan Jean Castex ile buluşmuştu.

14 Aralık'ta OECD'nin 60. yılı dolayısıyla yapılan törene katılan Macron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile öğle yemeği yemişti.

FRANSA'DA SON DURUM

Fransa'da vaka sayısı 2 milyon 409 bin 62, virüs kaynaklı toplam can kaybı ise 59 bin 361 olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN