Fransa'da can kayıpları 60 bini aştı

Fransa'da can kayıpları 60 bini aştı

Fransa’da son 24 saatte 15 bin 674 yeni vaka tespit edilirken, koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 60 bin 229’a ulaştı.

Avrupa’da etkisini devam ettiren koronavirüs salgını nedeniyle üst üste tedbirler alınırken, pandemiden en fazla etkilenen ülkelerden olan Fransa’da can kayıpları artmaya devam ediyor. 

Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 15 bin 674 yeni vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayısının 2 milyon 442 bin 990’a ulaştığı belirtildi.  

Güncel verilere göre, son 24 saatte 292 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ülkede, toplam can kaybı sayısı da 60 bin 229’a ulaştı.  

Ülke genelinde bin 157’si yoğun bakımda olmak üzere toplam 8 bin 830 kişi ise hastanelerde tedavi görmeye devam ediyor.               

MACRON KORONAYA YAKALANDI  

Bu arada Elysee Sarayı'ndan yapılan basın açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un koronavirüs testi pozitif çıktı.   

Açıklamada, "Herkes için geçerli olan sağlık yönetmeliği gereği, Cumhurbaşkanı 7 gün kendini izole edecek. Çalışmalarını ve faaliyetlerini uzaktan sürdürmeye devam edecek" ifadeleri yer aldı. 

Fransız basınında yer alan habere göre, Macron’un 16 Aralık Çarşamba akşamı Elysee Sarayında Başbakan Jean Castex dahil 10’dan fazla kişinin katılımıyla düzenlediği yemek daveti hakkında suç duyusunda bulunuldu.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN