Fransa Aralık sonunda aşılamaya başlıyor

Fransa Aralık sonunda aşılamaya başlıyor

Fransa Başbakanı Castex, ay sonunda aşılamaya başlayacaklarını ifade ederek ilk aşamada 1 milyon yaşlının aşılanacağını söyledi.

Fransa Başbakanı Jean Castex, ülkede koronavirüse (corona virüs) karşı aşılamaya bu ay sonu itibarıyla başlayacaklarını duyurdu. 

Castex, Ulusal Meclis'te yaptığı açıklamada, virüsün ülkede hızla yayılmaya devam ettiğini belirtti.

Ülkede ikinci dalga yaşandığını ve vakaların 10 gün önce en üst seviyeye ulaştığını ifade eden Castex, salgının kontrol altına alındığını belirterek, 100 milyon kişi için 200 milyon doz aşı sipariş ettiklerini hatırlattı.

AŞILAMA AY SONU BAŞLAYACAK 

Castex, Avrupa İlaç Ajansının (EMA) aşı onay sürecini tamamladığında ülkede koronaya karşı aşılamaya ay sonu başlayacaklarını belirtti.

İlk aşamada yaşlı olan 1 milyon kişiye aşı vurulacağını ifade eden Castex, bunun 6 ila 8 hafta arasında süreceğini söyledi.

14 MİLYON KİŞİ AŞILANACAK 

Castex, ikinci aşamada riskli grupta yer alan yaklaşık 14 milyon kişinin aşılanacağını kaydetti.

Üçüncü ve son aşamada ise ilkbaharın sonunda halkın kalan kısmına aşı vurulacağını aktaran Castex, herkese 21 gün aralıkla iki doz aşı vurulacağını belirtti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI KORONALI HASTALARIN EVİNE GİDECEK 

Castex, gelecek aydan itibaren korona testi pozitif çıkan kişilerin evlerine sağlık çalışanlarının gideceğini aktardı.

Başbakan Castex, aşılamaya başlanacak olmasının salgının sona erdiği anlamına gelmediğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN