DSÖ heyeti bir yıl sonra Çin'e gidiyor

DSÖ heyeti bir yıl sonra Çin'e gidiyor

DSÖ, koronavirüsün ilk başladığı yer olan Çin'e tam bir yıl sonra heyet gönderiyor. Heyet, virüsün kaynağını araştırmak için Ocak ayında incelemeler yapacak.

Dünya Sağlık Örgütü'nden bir heyet, koronavirüsün kaynağını araştırmak için salgının çıkış noktası Çin'e gidecek.

Reuters'ın haberine göre, 12 ile 15 uluslararası uzmandan oluşan bir ekip, Çinli araştırmacılar tarafından toplanan insan ve hayvan örnekleri de dahil olmak üzere kanıtları incelemek Vuhan'a hareket edecek.

HEYET 6 HAFTA İNCELEME YAPACAK

Heyette bulunan üyelerden Danimarkalı Thea Fischer, toplam altı haftalık bir görev için yılbaşından hemen sonra hareket edeceğini söyledi.

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) Hazırlık ve Dayanıklılık Bölümü Başkanı Dr. Keith Hamilton da "Misyonun çok yakında gerçekleşeceğini tahmin ediyorum" açıklaması yaptı.

Reuters'a konuşan DSÖ sözcüsü Tarık Jasareviç ise uluslararası ekibin mümkün olan en kısa sürede gitmek için lojistik düzenlemeler üzerinde çalıştığını söyledi. Jasareviç "Heyetin Ocak ayında seyahat etmesini umuyoruz" dedi. 

ABD başta olmak üzere dünya genelinde çok sayıda ülke Çin'i virüsün çıktığı ilk dönemde durumun boyutunu gizlemekle suçlamıştı.

DÜNYADA SON DURUM NE?

Dünya genelinde koronavirüs vakaları 74 milyon 147 bini geçti, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 1 milyon 648 bini aştı.

Vaka sayısı ABD'de 17 milyon 188 bini, Hindistan'da 9 milyon 954 bini, Brezilya'da 6 milyon 985 bini ve Rusya'da 2 milyon 734 bini geçti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da salgınla mücadele kapsamında, en sıkı kısıtlamaların yer aldığı 3'üncü kademe önlemler uygulamaya konuldu. Buna göre, tüm oteller, misafirhaneler, barlar ve paket servis yapanların haricinde tüm kafeler ve restoranlar kapatıldı.

Almanya’da son 24 saatte 952 kişinin hayatını kaybetmesiyle salgının başından bu yana günlük en yüksek can kaybı sayısına ulaşılırken, ülkedeki yeni kısıtlayıcı tedbirler yürürlüğe girdi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yeni vaka artışlarının 'yeniden endişe verici düzeyde olduğunu' belirterek muhtemel bir üçüncü dalgaya karşı İspanyolları uyardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN