Son dakika haber: Rus uçağı Türk hava sahasını yine ihlal etti, Dışişleri teyakkuza geçti

Son dakika haber: Rus uçağı Türk hava sahasını yine ihlal etti, Dışişleri teyakkuza geçti

Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağın dün Türk hava sahasını ihlal ettiği ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığı, defalarca Rusça ve İngilizce ikaz yapılan SU 34 savaş uçağının sınır ihlalinin, Rusya'nın sorunları tırmanmasına yönelik eylemlerinin yeni ve somut bir göstergesi olduğunu açıkladı. Olayın ardından Rus Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı.

[Karar]

Dışişleri Bakanlığı'ndan "Rusya Federasyonu hava kuvvetlerine ait bir adet SU-34 uçağı Türk hava sahasını ihlal etmiştir" açıklaması yapıldı. İhlal öncesinde uçağın Türk hava radar unsurlarınca defalarca İngilizce ve Rusça uyarıldığı belirtildi.

Rus elçi Dışişleri'ne çağrıldı

Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlali sonrası Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Defalarca ikaz edildi

Dışişleri'nden yapılan açıklamada "Dün (29 Ocak 2016) TSİ 11:46’da RF Hava Kuvvetlerine ait bir adet SU-34 uçağı Türk hava sahasını ihlal etmiştir.

İhlal öncesinde, RF uçağı, Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edilmiştir. Ülkemizce ve NATO tarafından yapılan açık uyarılara rağmen, bu ihlal de RF’nin sorunların tırmanmasına yönelik eylemlerinin yeni ve somut bir göstergesidir.

"Sorumluluk Rusya'ya ait"

RF’ye, Türk hava sahasının, dolayısıyla NATO hava sahasının ihlal edilmemesi konusunda sorumlu davranmak için açık ve net çağrıda bulunuyoruz. Bu tür sorumsuzca davranışlar sonucunda ortaya çıkabilecek arzu edilmeyen vahim gelişmelerin sorumluluğunun bütünüyle RF’ye ait olacağını bir kez daha vurguluyoruz.

Bu hususlar dün akşam Bakanlığımıza davet edilen RF Büyükelçisine tekraren ifade edilmiş, bahsekonu ihlal kuvvetle protesto edilmiş ve kınanmıştır" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN