BM güvence verdi, Rusya Türkiye sınırına bomba yağdırdı

BM güvence verdi, Rusya Türkiye sınırına bomba yağdırdı

BM'nin Cenevre görüşmelerine katılma kararı alan Suriyeli muhaliflere sivil bölgelere yönelik hava saldırısı olmayacağı güvencesi vermesinin hemen ardından, Rus uçakları Türkiye sınırındaki Obin Kampı'nı balistik füzeyle vurdu.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Rus uçaklarının dün gece saatlerinde Türkiye sınırına yakın Obin Kampı'na hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Hürriyet'e konuşan Mustafa, "Bölge ile görüştüm. Saat 11.30 sıralarında Obin Kampı'nı vurmuşlar. Bu kampı geçen Ekim ayında da bombalamışlardı. (Yamadi'nin güneydoğusundaki) kamp Türkiye sınırına 3-4 kilometre uzaklıkta. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildiriliyor" dedi.

Balistik füze kullandılar

Rusya'nın, Suriye'nin Lazkiye kentinden fırlattığı balistikfüze, Halep'in Azez ilçesinde boş araziye düştü. Rus savaş uçaklarının, dün gece Halep'e bağlı Azez ilçesinde insani yardım tırlarına yönelik hava saldırısında 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve 10 kişinin de yaralanmasının ardından aynı bölgeye balistik füze de atıldığı belirlendi. Bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yetkilileri söz konusu mühimmatı inceledi.

16-01/30/20160130_2_14040807_5028814.jpg
Balistik füzenin boş araziye düşmesi, ölü sayısının artmasını engelledi.

Kürt Dağı'ndaki Türkmen köyü rejimin eline geçiyor

Mustafa, "Kürtdağı'ndaki Türkmen köyü Keles'in de rejim güçlerinin eline geçmeye başladığı bilgisini aldık" diye ekledi.

Suriye'nin kuzeybatısında yer alan Türkmen Dağı bölgesindeki Türkmen siviller de Suriye rejimine bağlı ordunun havadan Rus savaş uçaklarının desteğiyle bölgede ilerlemesi üzerine Türkiye'ye geçmeye başlamıştı. Rejime bağlı birliklerin bölgede ilerlemesi üzerine sınır hattına yığılan Türkmenlerin önce bir kamp ve hastane bulunan sınıra yakın Yamadi köyüne, oradan da Türkiye'ye geçtiği bildirilmişti. Bu bölge, Türkiye sınırında Hatay'a bağlı Yayladağı ilçesinin karşısında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN