Son dakika! Helikopter kazasında ölenlerin isimleri belli oldu

Son dakika! Helikopter kazasında ölenlerin isimleri belli oldu

İstanbul Beylikdüzü'nde sis nedeniyle düşen helikopterde ölenlerin isimleri belli oldu. Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşteri hayatını kaybetti. Eczacıbaşı Grup, internet sitesinden açıklama yaptı.

İstanbul Beylikdüzü'ndeki TÜYAP otoparkı yakınına düşen helikopterde ölenlerin isimleri belli oldu. Sis nedeniyle televizyon kulesine çarparak düştükten sonra yanan helikopterde 2'si pilot 4'ü Rus 1'i Türk olmak üzere 7 kişi bulunuyordu.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VAR

İstanbul'da düşen Eczacıbaşı Grubu'na ait Sikorsky S-76 tipi helikopter, Bilecik'in Bozüyük İlçesi'ne gidiyordu. Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi.

Bozüyük'teki Eczacıbaşı Tesisleri yetkilileri, Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile 4 Rus müşterinin saat 12.00'da yapılacak toplantıya gelmek için İstanbul'dan havalandıklarını, ancak kısa süre sonra kazayı öğrendiklerini söyledi.

17-03/10/6295512-1489145767.jpgKaptan Pilotu Alaaddin Nacar

17-03/10/6295506-1489145788.jpgKaptan pilot Ahmet Bulut

Helikopter kazası Eczacıbaşı Bozüyük Tesisleri'nde büyük üzüntüyle karşılandı.

İBB: BİZE AİT DEĞİL

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi helikopterin kendilerine ait olmadığını duyurdu.

Büyükçemekece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Burada 5 kişinin cenazesi var" dedi.

Kaptan pilotun Alaattin Nacar olduğu açıklandı.

ECZACIBAŞI'NDAN AÇIKLAMA

Eczacıbaşı Gurubu, düşen helikopterle ilgili internet sayfasında şu bilgileri paylaştı:

"Eczacıbaşı Havacılık A.Ş. helikopter kiralama hizmeti veriyor. Kuruluşa ait Sikorsky S-76C++ model VIP helikopter, performansı, ileri teknolojisi ve güvenlik üstünlüğü ile hızlı, pratik ve güvenilir bir ulaşım alternatifi sunuyor. Sekiz kişilik yolcu kapasitesine sahip olan özel donanımlı helikopter, 500 km’lik bir mesafeye ortalama 250 km/saat hızla iki saatte ulaşabiliyor. Normal hava şartlarında Kanyon çıkışlı uçuşlarda, yaklaşık olarak Bodrum-Türkbükü 1 saat 50 dakika (250 mil), Ankara-Yenimahalle 1 saat 35 dakika (210 mil), İzmir- Alsancak 1 saat 20 dakika (185 mil) sürüyor. Deniz seviyesinde azami 287 km/saat hız yapabilen helikopter, yolcu ve yük dahil 1650 kg’a kadar taşıma kapasitesine sahip bulunuyor. Helikopterin bagaj kapasitesi ise 1,08 m3."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN