Son dakika! Kıran-11 operasyonu bu kez Lice'de başlatıldı

Son dakika! Kıran-11 operasyonu bu kez Lice'de başlatıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 'Kıran-11 Narko-Terör Operasyonu' başlatıldı. Kıran-11 Operasyonu'na jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucularından oluşan bin 260 personel katılıyor. İçişleri Bakanı Soylu, dün PKK'ya yönelik Kıran 11 Operasyonu'nu başlatacaklarını açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 'Kıran-11 Narko-Terör Operasyonu' başlatıldığını açıkladı. 

BİN 260 PERSONEL OPERASYONA KATILDI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütünün kış üslenmesine girmesini engellemek, bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, gençleri hedef alan uyuşturucu tacirlerini yakalamak ve terörün finans kaynaklarını yok etmek maksadıyla Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nca 'Kıran-11 Diyarbakır-Lice Bölgesi Narko-Terör Operasyonu' başlatıldı.

19-12/21/basliksiz-1-1576911616.jpg

Operasyonda Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görevli, jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucu timlerinden oluşan bin 260 personel, 80 operasyonel tim görev alıyor.

23 TON ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan yıl boyunca yurt içinde yürütülen narko-terör operasyonları kapsamında 23 ton toz esrar, 20 ton kubar esrar maddesi ve 40 milyon kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

SOYLU'DAN 'KIRAN' MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün PKK'ya yönelik Kıran 11 Operasyonu'nu başlatacaklarını açıklamıştı. Soylu şunları kaydetmişti: "Öyle 4-5 metre kar var, kış var çıkamayız, gidemeyiz, kışın kendi karargahlarımıza çekilelim yok. Bunların tamamını bu ülkenin başından alana kadar, kış da olsa kar da olsa boran da olsa, bu mücadeleyi bitirmeye yemin ettik."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN