Son dakika! 'Kıran' bitti, 'Kapan-Bagok' başladı... 144 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika! 'Kıran' bitti, 'Kapan-Bagok' başladı... 144 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, geçen yıl ağustos ayında başlatılan ve 144 teröristin etkisiz hale getirildiği Kıran operasyonlarının tamamlandığını açıkladı. Mardin'de 915 personelin katılımı ile terör örgütüne yönelik 'KAPAN-1 BAGOK' operasyonu başlatıldı. Operasyonda PKK'ya yardım ve yataklık eden 13 şüpheli de gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, geçen yıl ağustos ayında başlatılan ve 144 teröristin etkisiz hale getirildiği Kıran operasyonlarının tamamlandığını açıkladı. Mardin'de 915 jandarma, polis ve güvenlik korucusunun katılımı ile terör örgütüne yönelik 'KAPAN-1 BAGOK' operasyonu başlatıldı.

"KIRAN OPERASYONLARI TAMAMLANDI"

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Jandarma Genel Komutanlığı'nca geçen yıl ağustos ayında başlatılan, 4'ü teslim olan 144 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, çok sayıda sığınak, barınak ile birlikte silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin imha edildiği Kıran Operasyonları başarıyla tamamlandı.

20-01/11/basliksiz-1-1578728111.jpg

'KAPAN-BAGOK' OPERASYONU BAŞLATILDI

Kıran operasyonlarının tamamlanmasının ardından, 2020'nin başlamasıyla bölücü terör örgütü PKK'yı tamamen ülke gündeminden çıkarmak, bölgede barındığı belirlenen teröristleri etkisiz hale getirmek ve sözde barınma alanları arası geçişlerini engelleyerek takviye edilmesini önlemek amacıyla Mardin İl Jandarma Komutanlığınca 'KAPAN-1 BAGOK' Operasyonu başlatıldı. 

Operasyonda Mardin İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekatın (JÖH) yanı sıra Polis Özel Harekat (PÖH) ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 915 personel ile 60 operasyonel tim görev alıyor.

20-01/11/20200111_2_40270656_51094549.jpg

13 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

'KAPAN-1 BAGOK' operasyonu kapsamında tespit edilen sığınaklarda yapılan aramalarda çok sayıda el yapımı patlayıcı, mühimmat, yarım ton yaşam malzemesi, tıbbi malzeme ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Delil niteliğinde olanlar muhafaza altına alınırken diğer malzemeler ve sığınaklar imha edildi.

Operasyonda bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden 13 şüpheli de gözaltına alındı.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN