Son dakika! Macron, Fransa'da ulusal karantina ilan etti: İkinci dalga daha ölümcül olacak

Son dakika! Macron, Fransa'da ulusal karantina ilan etti: İkinci dalga daha ölümcül olacak

Son dakika haberi... Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ikinci dalganın ilkinden çok daha ölümcül olacağını söyleyerek koronavirüs (corona virüs) salgını nedeniyle ülkede genel karantina ilan etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ulusa sesleniş konuşmasında 30 Ekim Cuma gününden itibaren ülke genelinde karantina uygulanacağını söyleyerek karantinanın 1 Aralık'a kadar uygulanacağını kaydetti.

Fransa'da koronavirüsün (corona virüs) çok hızlı yayıldığını kaydeden Macron, bu hızın en kötü tahminlerde bile öngörülmediğini belirterek, "Vaka sayısının genel nüfusa göre oranı son bir haftada ikiye katlandı" ifadelerini kullandı. 

İlk dalgaya kıyasla bugün ülkenin tüm bölgelerinin tehlikeli bir durumun eşiğine geldiğini vurgulayan Fransa lideri, "Ülkemizde ikinci dalga ilkine göre çok daha ağır ve ölümcül olacak" diye konuştu.

Macron, son 24 saatte 36 binden fazla yeni Kovid-19 vakasının tespit edildiği bilgisini verdi. 

DİĞER AVRUPA ÜLKELERİNDE SON DURUM 

Avrupa genelinde koronavirüs salgınında artan vakaların önüne geçilemiyor. İtalya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 198 bin 952 test yapıldığı, 24 bin 991 korona vakası tespit edildiği açıklandı. Ülkede salgının başından bu yana toplam vaka sayısı 589 bin 766’ya ulaşırken, 276 bin 457 aktif Covid-19 hastası bulunduğu belirtildi. 

Tedbirlerin artırıldığı İngiltere’de de son 24 saatte 24 bin 701 yeni vakanın tespit edildiği, toplam vaka sayısının 942 bin 275’e ulaştığı duyuruldu. Ülkede korona nedeniyle son 24 saat içinde 310 kişi hayatını kaybederken, toplam ölü sayısı ise 45 bin 675’e yükseldi. 

Almanya’da ise vaka sayısında artış durdurulamıyor. Ülkede son 24 saatte 13 bin 784 kişide daha virüs tespit edildiği, 83 kişinin daha yaşamını yitirdiği aktarıldı. Toplam vaka sayısı 477 bin 203´e, toplam can kaybı ise 10 bin 347´ye ulaştı.  

Devlet Başkanı Andrzej Duda ile Milli Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığı Polonya’da ikinci dalga yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saat içinde 18 bin 820 korona vakası tespit edildiği, 236 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.  

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN