Son dakika! Naci Görür'den korkutan uyarı: Bu fay üzerindeki depremler rahatsız edici

Son dakika! Naci Görür'den korkutan uyarı: Bu fay üzerindeki depremler rahatsız edici

Son dakika haberi… İstanbul'daki 3.2 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından açıklamada bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Kumburgaz fayı üzerinde bundan sonra meydana gelecek depremlerin rahatsız edici olduğunu söyledi.

İstanbul'un Avcılar ilçesinde meydana gelen ve çevre ilçelerden de hissedilen 3.2 büyüklüğündeki depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, "Bu saatten sonra kilitli olan Kumburgaz fayı üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici" dedi.

 “DEPREM BEKLENEN FAY HATTI ÜZERİNDE”

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından 3.2 büyüklüğündeki depremi Twitter hesabından yorumlarken, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlar, bugün Marmara'da meydana gelen 3.2'lik deprem şekilde görüldüğü gibi deprem beklediğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde. Gerçi Marmara'da bu büyüklükteki depremler çökel içerisinde gaz çıkışları sonucu da gelişiyor ama onlar daha çok Tekirdağ Fayında görülüyor. Bu saatten sonra kilitli olan Kumburgaz fayı üzerinde olan depremler hiç hoş değil, rahatsız edici.”

 

NE YAŞANDI?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamada saat 16.55'te meydana gelen depremin Marmara denizinin 4.8 kilometre derinliğinde olduğu duyurulmuştu. Deprem Avcılar ve çevre ilçelerde de hissedilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN