Son dakika: NATO'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

Son dakika: NATO'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

Son dakika haberi... NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, gelecek hafta Türkiye ve Yunanistan'ı ziyaret edecek. Ziyaret ilişkin yapılan açıklamada, Stoltenberg’in Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve üst düzey hükümet yetkilileri ile görüşeceği ifade edildi.

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, Stoltenberg pazartesi Ankara'da, salı günü ise Atina'da olacak.

Stoltenberg, Ankara'daki temasları sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmeler yapacak.

Daha sonra Atina'ya geçecek olan Stoltenberg, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ile görüşecek. 

NATO, Türkiye ile Yunanistan arasında bir süredir devam eden görüşmelerin ardından Doğu Akdeniz konusunda ayrıştırma usullerine ilişkin mekanizmanın kurulduğunu dün duyurmuştu.

ERDOĞAN İLE STOLTENBERG GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Stoltenberg ile telefonda yaptığı görüşmede Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ile Türkiye-NATO ilişkileri değerlendirilmişti.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz meselesinde gerginliğin düşürülmesinden ve diyalogdan yana olduğunu sadece söylemleriyle değil eylemleriyle de açık ve net biçimde ortaya koyduğunu belirtmişti.

Yunanistan'ın gerginliği tırmandırmasına ve tahriklere rağmen Türkiye'nin sağduyulu ve soğukkanlı tavrından taviz vermediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelinen noktada ilan edilen istikşafi görüşmelerin gidişatının Yunanistan'ın ortamı yumuşatmak için atacağı samimi adımlara bağlı olacağını ifade etmişti.

“ORTAK ANLAYIŞA VARILDI”

Bu gelişmeler sonrası Türkiye ile Yunanistan arasında NATO arabuluculuğu ile askeri çatışma önleme mekanizmasının kurulmuştu. Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ve Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Karargahı'nda yapılan toplantılar sonucunda 'genel ilkelerde' ortak anlayışa varıldığını duyurmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN