Son dakika! Oruç Reis için yeni NAVTEX: 14 Kasım'a kadar Doğu Akdeniz'de

Son dakika! Oruç Reis için yeni NAVTEX: 14 Kasım'a kadar Doğu Akdeniz'de

Son dakika haberi... Oruç Reis için Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX duyurusu yapıldı. Oruç Reis araştırma gemisinin bölgedeki sismik araştırma çalışmaları 14 Kasım'a uzatıldı.

Son dakika haberi... Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'de çalışma yürüteceği alan için 14 Kasım'a kadar sürecek yeni NAVTEX duyurusu yapıldı.

Duyuruya göre, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin 14 Kasım'a uzatılan Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına, Ataman ve Cengizhan isimli gemiler eşlik etmeyi sürdürecek.

NE OLMUŞTU?

26 Ekim'de Türkiye ve Yunanistaniyi niyet göstergesi olarak 28 Ekim ve 29 Ekim'i kapsayan NAVTEX'leri karşılıklı olarak iptal etmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın teklifi üzerine Türkiye ve Yunanistan, duyurdukları NAVTEX'leri iptal etme kararı almıştı.

NATO Genel Sekreteri ve Yunanistan Savunma Bakanı'nın da destek verdiği teklif kapsamında Yunanistan 29 Ekim, Türkiye ise 28 Ekim'i kapsayacak şekilde duyurduğu NAVTEX'leri iptal etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN