Son dakika! AB de Türkiye'yi suçladı: Provokasyonlardan üzüntü duyuyoruz!

Son dakika! AB de Türkiye'yi suçladı: Provokasyonlardan üzüntü duyuyoruz!

Son dakika haberi... Oruç Reis'in yeniden D. Akdeniz'e demir almasına AB'den ortak tepki geldi. AB Konseyi Başkanı Michel, AB'nin Türkiye'nin 'tek taraflı eylemleri ve provokasyonlarından büyük üzüntü' duyduğunu söyledi ve Aralık ayına işaret etti.

Son dakika haberi... AB Liderler Zirvesi'nde bugün Doğu Akdeniz'deki gerilim de masaya yatırıldı. Yunanistan'ın yeni NAVTEX kararına, Türkiye'nin Oruç Reis'le hamle yapmasının ardından gözlerin çevrildiği zirvede yine Türkiye'ye suçlandı.

"ARALIK AYINDA BİR ZİRVE YAPMAYI PLANIYORUZ"

Brüksel'deki AB Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye'nin, Oruç Reis'i yeniden Doğu Akdeniz'e gönderme kararından AB liderlerinin üzüntü duyduğunu ve konunun Aralık ayındaki toplantıda ele alınacağını söyledi.

01-008.jpg

Michel "Aralık ayında bir zirve yapmayı planlıyoruz. Ve aslında Doğu Akdeniz ile Türkiye'deki durumu bir kez daha ele almayı ve değerlendirmeyi planlıyoruz" dedi.

Michel, AB'nin Türkiye'nin 'tek taraflı eylemleri ve provokasyonlarından büyük üzüntü' duyduğunu da sözlerine ekledi.

ALMANYA: TÜRKİYE AKDENİZ'DE TANSİYONU YÜKSELTİYOR

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinin her iki tarafın da çıkarına olduğunu belirterek, zirvede Türkiye'nin Akdeniz'de attığı adımların tansiyonu yükselttiği konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

02-003.jpg

FRANSA: TÜRKİYE İLE GÖRÜŞME İSTİYORUZ AMA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Türkiye ile görüşme isteklerini bir kez daha teyit ettiklerini ancak Kıbrıs ile Yunanistan'a verdikleri desteği de yinelediklerini aktardı.

NE OLMUŞTU?

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la gerginliğine neden olan Oruç Reis araştırma gemisi 12 Ekim'de yeniden demir almıştı. Oruç Reis'in çalışma yürüteceği alan için 22 Ekim'e kadar sürecek yeni NAVTEX duyurulmuştu.

Oruç Reis ile ilgili NAVTEX duyurusunun ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, "Bu, doğrudan bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden bir adımdır" açıklamasını yapmıştı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de Türkiye'nin Akdeniz'deki yeni Navtex duyurmasını 'üzüntü verici' olarak nitelemişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki araştırma faaliyetlerine yeniden başlamasını 'provokasyon' olarak nitelemiş, araştırmaları durdurmaya ve Yunanistan ile istikşafi görüşmelere yeniden dönmeye davet etmişti. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN