Türkiye'den yeni NAVTEX: Oruç Reis 4 Kasım'a kadar Doğu Akdeniz'de

Türkiye'den yeni NAVTEX: Oruç Reis 4 Kasım'a kadar Doğu Akdeniz'de

Türkiye yeni NAVTEX duyurusu yaptı, Oruç Reis araştırma gemisi 4 Kasım'a kadar Doğu Akdeniz'de faaliyette bulunacak.

Türkiye, Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX duyurusu yaptı. 

Yeni NAVTEX ile birlikte yeni çalışma alanı belirlenen Oruç Reis, Rodos Adası'nın güneyinde 4 Kasım'a kadar görev yapacak.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Ataman ve Cengizhan isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de sismik çalışmalarını yürütecek.

Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki çalışma süresi en son 27 Ekim'e kadar uzatılmıştı. 

ORUÇ REİS 12 EKİM'DE YENİDEN YOLA ÇIKTI

 

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la gerginliğine neden olan Oruç Reis araştırma gemisi, 12 Ekim'de demirlediği Antalya Limanı'ndan yeniden yola çıktı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin bakım çalışmalarını tamamladığını ve Akdeniz’in röntgenini çekmek için demir aldığını duyurdu.

 

Aynı gün Oruç Reis'in çalışma yürüteceği alan için 22 Ekim'e kadar sürecek yeni NAVTEX duyuruldu.

 

Oruç Reis'in yeniden demir almasına tepki gösteren Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyos Petsas "Oruç Reis gemisi bölgede var oldukça Türkiye ile istikşafi görüşmeler yapamayız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN