Yunanistan'dan Lozan ihlali! Türkiye 2 yeni NAVTEX ilan etti

Yunanistan'dan Lozan ihlali! Türkiye 2 yeni NAVTEX ilan etti

Türkiye, 1923'te imzalanan Lozan Anlaşması çerçevesinde Bozbaba, Semadirek ve Limni adalarının gayri askeri statüsünün ihlal edildiğini duyurarak Navtex ilan etti.

Türkiye 2 yeni NAVTEX ilan etti. Semadirek, Limni ve Bozbaba Adaları'nın Lozan Barış Antlaşmasıyla belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, "Bozbaba, Semadirek ve Limni adalarının, 1923 Lozan Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

nav1.jpg

ORUÇ REİS'İN GÖREVİ UZATILMIŞTI 

Sismik araştırma gemisi Oruç Reis için 22 Ekim'e kadar yeni Navtex ilan edilmişti. Açıklamada, Meis Adası'nın güneyinde görev yapacak Oruç Reis’in görevinin 12 Ekim'den 22 Ekim'e kadar süreceği belirtilmişti.

nav2.jpg

BARBAROS İÇİN DE NAVTEX

Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi'nin çalışma yürüteceği alan için de  9 Kasım'a kadar sürecek yeni NAVTEX ilan edilmişti. Açıklamada, geminin görevinin 10 Ekim'den 9 Kasım'a kadar süreceği belirtilmişti.

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN