Son dakika! Türkiye'den Doğu Akdeniz’de yeni Navtex

Son dakika!  Türkiye'den Doğu Akdeniz’de yeni Navtex

Son dakika haberi... Türkiye, Doğu Akdeniz’de yeni bir Navtex yayınladı. Yeni sahası Kaş, Fethiye, Marmaris ve Rodos Adası arasında kalan bölge olarak belirlenen Oruç Reis’in görevi 27 Ekim’e kadar devam edecek.

Türkiye, Doğu Akdeniz’de yeni bir Navtex daha yayınladı. Böylece, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi belirlenen yeni sahada görevine bir süre daha devam edecek.

ÇALIŞMALAR 27 EKİM’E KADAR SÜRECEK

Yeni Navtex'e göre Oruç Reis; Kaş, Fethiye, Marmaris ve Rodos Adası arasında kalan yeni sahada sismik araştırmalar yapacak.

Navtex uyarınca, çalışmalar 27 Ekim tarihine kadar sürecek. Ancak ihtiyaç duyulması halinde süre uzatılabilecek.

Navtex ile koordinatları bildirilen alanda çalışacak Oruç Reis ve beraberindeki destek gemilerinden en az altı deniz mili uzaktan geçilmesi istendi.

oruc-reis.jpg
 

YUNANİSTAN’A KARŞILIK VERİLDİ

Türkiye, Ege Denizi'nde Yunanistan tarafından ilan edilen iki Navtex'e de yeni Navtexlerle karşılık verdi.

Yayınlanan Navtexlerden birincisinde, daha önce Türk Deniz Kuvvetleri için atış sahası olarak duyurulan alan için alanı kapsayacak şekilde Yunanistan'ın yayınladığı Navtex'e itiraz edildi.

Diğer Navtex ile ise yine Yunanistan'ın Lozan Anlaşması ile gayri askeri statüde bulunan İpsala Adası'nın dahil olduğu Yunan Navtex'ine itiraz olarak yayınlandı.

BARBAROS İÇİN DE NAVTEX KARARI 

Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi'nin çalışma yürüteceği alan için de 9 Kasım'a kadar sürecek yeni NAVTEX (denizcilere duyuru) ilan edildi. İlana göre, geminin görevi 10 Ekim'den 9 Kasım'a kadar sürecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN